Ik weet niet wat er met me aan de hand is, maar net als vorige week ging het me deze week weer moeilijk af.
Ik had nochtans een hele week verlof, wat ideaal zou moeten zijn om wat uit te rusten, maar toch bleef ik moe (met koortsblaasjes er gratis bovenop). En als ik moe ben, dan zit ik niet goed in mijn vel, en dan begin ik te snoepen en dan ben ik weer boos op mezelf omdat ik vind dat ik zo weinig karakter heb.

Dit is de eerste week dat ik zelfs minder liep dan dat mijn schema voorschreef … laten we hopen dat ik door deze rustperiode opnieuw wat uitgerust ben en dat het nu terug allemaal wat beter mag gaan. Dat zou goed uitkomen want de 6 zwaarste marathonvoorbereidingsweken zijn ingegaan … met duurlopen van meer dan 20 kilometer.

Vandaag liep ik een duurloop van 26 kilometer met Bjeurn terwijl de kinderen naar de scouts waren. Ideaal, zo wegen die trainingen niet te zwaar door op ons gezinsleven. Bjeurn heeft de laatste 2 weken ook minder gelopen door een blessure aan de hamstrings, gelukkig lijkt die ellende aan de beterhand, en ook bij mij ging het lopen betrekkelijk goed … ik had het gevoel dat ik zelfs een hele marathon zou kunnen lopen als het zou moeten (in een slechte tijd dan wel)

En hier, het wekelijkse compilatiefilmpje … waarop je eigenlijk vooral mijn favoriete looptoer te zien krijgt.

 

De cijfers

Aantal kilometers gelopen: 44 km
Gewicht (gemiddelde van week): 58,8 kg

Training 1: Mijn favoriete parcours dat met de regen van de laatste weken een trailparcours was
11.01 km – 1h:04m:17s  – 05:50 min/km

Training 2: Avondloopje met Liv en Bjeurn
6.64 km – 44m:45s – 06:44 min/km

Training 3: Duurloop met Bjeurn (laten we het een valentijnsloop noemen)
26.09 km – 2h:40m:44s – 06:10 min/km