Pedro bracht gisteren onze trap-as in orde, maar de gebroken spaak en de platte band waren voor ons.
En zo verving ik deze voormiddag zelfstandig mijn eerste gebroken spaak. Ik haalde de versnellingscassette van het achterwiel met een speciale tool, haalde het wiel eruit, stak een nieuwe nippel en spaak, stak meteen een nieuwe binnenband, zette de versnellingscassette terug vast, plaatste het wiel terug en lijnde dan het wiel uit door sommige spaken vaster en andere losser te draaien.

Het valt waarschijnlijk op dat ik trots ben op mijn nieuwe vaardigheden ?!? Alle krediet naar Bjeurn, mijn geduldige leermeester. 

De kinderen maakten ondertussen gebruik van de vrije tijd om hun schoolwerk verder af te maken. Weer een thema klaar dat we uit het boek konden knippen. Weer wat minder gewicht op de fiets!!!

In de namiddag bezochten we Alvor … al kregen we Liv initieel bijna niet mee. Zij wou de hele dag lezen in haar boek, ze is immers enorme fan geworden van “De vijf” … boeken die ik vroeger ook nog las. Jammer genoeg hebben we maar tot en met boek 4 digitaal. Moest iemand weten waar we de complete reeks in ebook kunnen kopen, laat maar achter in de commentaren. Liv zal u dankbaar zijn.

Alvor bleek een tof stadje. 

Een typisch Portugees beeld, paard vastgemaakt aan een koord op een stuk gras aan de weg.

Vol recycle art, waar de kinderen -groen als ze zijn- helemaal zot van zijn. Wel super gek om in korte mouwen naast een kerstboom te staan, ook al bestaat hij uit PETflessen.

Verder was het gewoon tof en pittoresk, met bijna geen hoogbouw. 


Je kon kijken naar de grote boten, dure auto’s en mooie vakantiewoningen, maar wij kozen voor een mooie wandeling.

Het was niet de meest volle dag … maar wel een heel goede dag.