Afstand 34 km – Hoogtemeters 336 – Bestemming Alvor – Overnachting Camping te Alvor

Wat een dag … alle mechanische pech kwam tegelijk. ’s morgens gebruikten we nog onze laatste reservespaak ter herstelling van de spaakbreuk van gisteren. Niet veel daarna brak er een spaak op de andere fiets waardoor het wiel zelfs scheef trok. Geen reservestukken meer, dus met wat opnieuw losser en vaster draaien van de andere spaken en het gewicht op de andere fiets te laden lukte het ons om voorlopig verder te rijden. 

Maar al snel bleek dat we met de defecte trap-as niet lang meer verder zouden kunnen, en alle fietsenmakers die we al waren voorbijgereden maakten de brug omdat het donderdag een feestdag was. De brug maken is vooral tof als je het zelf kan doen, maar minder leuk als anderen ze nemen.

In Decathlon (die wel altijd open is, tot 22u en zelfs op zondag) konden ze ons ook niet verder helpen.

En toen we tenslotte doorreden naar de volgende fietsenmaker kreeg ik nog platte band ook. 

Gebroken spaak, platte band en kapotte trap-as op 1 fiets en op 1 dag. Dat is niet goed voor de statistieken (in mijn logboek heb ik trouwens maar plek voor 1 keer pech per dag)

Maar we hadden vandaag ook veel om dankbaar voor te zijn.

We hadden nog een leuke tijd met Tom en Christine uit Colorado. Zij hebben beide een fiets zonder fietszakken maar met een Bob-trailer achteraan, dit zou meer vrijheid geven bij het fietsen, zeker off-road. Ik ben er niet uit of het nu handiger of minder handig is als met fietszakken. Zij verschoten er dan weer van dat wij zoveel kookgerei mee hadden, het ontbijt en avondmaal gingen ze meestal ergens iets eten. Ik vind het altijd leuk om te zien hoe andere mensen de dingen aanpakken en dat je ziet dat iedereen toch weer zijn eigen manieren heeft.

Onderweg (toen we stilstonden met gebroken spaak) kwamen we ook dit sympathieke Franse echtpaar Jean-Luc en Joëlle tegen … op Hase-tandem die Vic nog veel cooler vond dan die van ons.

We hopen hen binnenkort nog eens te ontmoeten want hun plannen lopen wat gelijkaardig met de onze. 

Maar het allerdankbaarst waren we voor Pedro van G-ride (deze fietsenwinkel bleek open)

Initieel schudde Pedro al direct met zijn hoofd, en vertelde ons dat de trap-as bestond uit (zoals we al vreesden) zeer specifieke stukken die hij niet in stock had. Bjeurn is er echter goed in om op een niet opdringerige manier te blijven doorvragen, en Pedro, bleek een vakman die ook volhardend was en maar bleef verder bestuderen, proberen en niet opgaf. Toch nog even die trapper eraf vijzen, de rollager die volledig stuk was eens nader bij bekijken, …… en uiteindelijk kreeg hij het gewoon in orde. Al lang geleden dat ik nog zo’n opluchting heb gevoeld want ik vreesde echt dat we gestrand waren.
Hierbij nomineer ik Pedro als werknemer van het jaar!!!