Afstand 49km – Hoogtemeters 483 – Bestemming Albufeira – Overnachting camping 

De Algarve kan ons wel bekoren, het is niet te bergachtig, de stranden zijn prachtig, we genieten van de ooievaars en de andere vogels en van de planten zoals cactussen, agaves, eucalyptusbomen, palmbomen die bij ons niet groeien. 

Het lijkt of er voor ieder wat wils is, je hebt het massatoerisme in de badsteden met al zijn hoogbouw, maar het is wel allemaal heel verzorgd en gezellig in zijn genre. De zee is hier veel minder woest dan aan de westkust, wat ze natuurlijk toegankelijker maakt.

Voor ons is het belangrijk dat er echt goede fietspaden zijn, zo heb je de ecovia litoral langs de hele kustlijn lopen, ook mee opgenomen in eurovelo1 route (de N125 volgen is dus echt niet nodig) en de ritten zijn een mooie afwisseling tussen kust versus inland, badstad versus natuur.


Vandaag was zo’n dag dat je liever in de schaduw ging zitten dan in de zon. Zo’n dag dat het even terug zomer leek. Totdat het 16u is, dan koelt het razendsnel af. Maar we snappen wel dat velen hier komen overwinteren.
Elke camping heeft zo zijn eigen sfeer, bij de vorige waren er veel plaatsen voor lange termijn en hing de kerstversiering overdadig uit. Deze is meer een doortrekcamping maar we hebben hier wel al onze ogen uitgekeken … morgen eens foto’s trekken van wat hier allemaal staat, …  mooie busjes, fancy pickups, omgebouwde camions,… ferm speelgoed allemaal.
Weinig tenten echter, wij zijn zowat de enigen.


Maar zoals het trekkers betaamd lopen we wat de kantjes eraf op zoek naar comfort. Vermits de bungalows niet verhuurd zijn palmden we voor ons avondmaal een terras met eettafel in. Altijd zalig om aan een tafel te kunnen eten !!!

En het was dan ook nog eens feestmaal  … sushi !!!