Ik had natuurlijk al wel door dat de cijfers op de weegschaal geleidelijk aan de hoogte ingingen en ik merkte ook dat er nog maar 1 jeansbroek* was waar ik nog in geraakte, maar het was pas toen ik op mijn telefoon deze foto tegenkwam die Liv van mij getrokken had, dat mijn alarmbel afging …. ik MOET op dieet !!!

Ik weet dat ik zo’n dingen zeg dat ik negatieve commentaren krijg, want ik ben niet dik, dat weet ik ook wel. Maar desalniettemin is er 5 kilogram bij, geraak ik niet meer in mijn jeansbroeken en voel ik me niet meer goed in mijn lichaam. Ze zeggen dat je je niet met anderen mag vergelijken, enkel met jezelf. Wel als ik mezelf vergelijk met dat meisje van weleer dat wel in mijn jeansbroeken geraakte, dan wil ik liever haar zijn. Dat meisje zou een marathon trouwens ook 25 min sneller lopen, berekende ik hier, ook weer iets om jaloers op te zijn.

Nu ik me aan het verdedigen ben wil ik trouwens ook nog eens iets rechtzetten: als ik niet zou af en toe zou opletten, dan was ik al lang bolleke rond. Na mijn afstuderen was ik immers op mijn zwaarst (nog zwaarder dan nu dus), op een bepaald moment was daar ook weer die alarmbel, ben ik gezond beginnen eten en viel ik héél gemakkelijk een dikke 7 kg af, waarop ik me voornam om het nooit nog zover te laten komen.
Waarmee ik wil zeggen dat ik constant wel wat moeite moet doen om op gewicht te blijven, vooral ook omdat ik van nature uit nogal gulzig ben. Het punt dat ik hier wil maken is dus dat de opmerking “Gij moet toch niet op uw lijn letten, gij zijt toch smal” niet klopt, “Ik ben/was smal OMDAT ik op mijn lijn let” … en dat is iets héél anders.

Het dieet dus, wat houdt dat in?

  • 2 stukken fruit per dag
  • Een extra portie groenten per dag (ik las overlaatst ergens dat 99% van de bevolking te weinig groenten heeft en ik veronderstel dat ik daar sowieso bij ben)
  • 1l water per dag buiten de maaltijden
  • Matig met alcohol
  • Geen ongezonde versnaperingen (als in 4 franchipannekes als ik ’s avonds in de zetel zit, stiekem aan de paaseieren zitten, mezelf ’s avonds ne chocomousse maken bij gebrek aan iets anders in huis, de chips voor het bezoek opeten en de volgende dag een nieuwe zak te moeten kopen, in de snoepautomaat op het werk niet 1 maar 3 dingen draaien, …..)
  • Eens nadenken of die tweede portie voor de honger of de goesting is (voor de honger is natuurlijk toegelaten)
  • Blijven bewegen … wat feitelijk geen probleem is
  • Wat extra aandacht aan de boodschappen, zodat er altijd lekkere gezonde alternatieven zijn
  • Zorgen dat de franchipannekes in huis snel opgegeten worden en ze nooit meer in huis halen .. franchipanneks zijn den duvel !!!

Niets extreems dus, gewoon wat minder eten en de aanbevelingen van de nieuwe voedingsdriehoek volgen.

Peptalks, toffe tips, eenvoudige gezonde recepten en mensen die meedoen met #operatieterugindebroek zijn natuurlijk altijd welkom!

* en zoals jullie zien geraakte ik in mijn lelijke afritsbroek ook nog (net)