Operatie terug in de broek

2018-04-09T23:17:30+00:00april 10th, 2018|Categories: Lifestyle|Tags: |24 Comments

Ik had natuurlijk al wel door dat de cijfers op de weegschaal geleidelijk aan de hoogte ingingen en ik merkte ook dat er nog maar 1 jeansbroek* was waar ik nog in geraakte, maar het was pas toen ik op mijn telefoon deze foto tegenkwam die Liv van mij getrokken had, dat mijn alarmbel afging …. ik MOET op dieet !!!

Ik weet dat ik zo’n dingen zeg dat ik negatieve commentaren krijg, want ik ben niet dik, dat weet ik ook wel. Maar desalniettemin is er 5 kilogram bij, geraak ik niet meer in mijn jeansbroeken en voel ik me niet meer goed in mijn lichaam. Ze zeggen dat je je niet met anderen mag vergelijken, enkel met jezelf. Wel als ik mezelf vergelijk met dat meisje van weleer dat wel in mijn jeansbroeken geraakte, dan wil ik liever haar zijn. Dat meisje zou een marathon trouwens ook 25 min sneller lopen, berekende ik hier, ook weer iets om jaloers op te zijn.

Nu ik me aan het verdedigen ben wil ik trouwens ook nog eens iets rechtzetten: als ik niet zou af en toe zou opletten, dan was ik al lang bolleke rond. Na mijn afstuderen was ik immers op mijn zwaarst (nog zwaarder dan nu dus), op een bepaald moment was daar ook weer die alarmbel, ben ik gezond beginnen eten en viel ik héél gemakkelijk een dikke 7 kg af, waarop ik me voornam om het nooit nog zover te laten komen.
Waarmee ik wil zeggen dat ik constant wel wat moeite moet doen om op gewicht te blijven, vooral ook omdat ik van nature uit nogal gulzig ben. Het punt dat ik hier wil maken is dus dat de opmerking “Gij moet toch niet op uw lijn letten, gij zijt toch smal” niet klopt, “Ik ben/was smal OMDAT ik op mijn lijn let” … en dat is iets héél anders.

Het dieet dus, wat houdt dat in?

 • 2 stukken fruit per dag
 • Een extra portie groenten per dag (ik las overlaatst ergens dat 99% van de bevolking te weinig groenten heeft en ik veronderstel dat ik daar sowieso bij ben)
 • 1l water per dag buiten de maaltijden
 • Matig met alcohol
 • Geen ongezonde versnaperingen (als in 4 franchipannekes als ik ’s avonds in de zetel zit, stiekem aan de paaseieren zitten, mezelf ’s avonds ne chocomousse maken bij gebrek aan iets anders in huis, de chips voor het bezoek opeten en de volgende dag een nieuwe zak te moeten kopen, in de snoepautomaat op het werk niet 1 maar 3 dingen draaien, …..)
 • Eens nadenken of die tweede portie voor de honger of de goesting is (voor de honger is natuurlijk toegelaten)
 • Blijven bewegen … wat feitelijk geen probleem is
 • Wat extra aandacht aan de boodschappen, zodat er altijd lekkere gezonde alternatieven zijn
 • Zorgen dat de franchipannekes in huis snel opgegeten worden en ze nooit meer in huis halen .. franchipanneks zijn den duvel !!!

Niets extreems dus, gewoon wat minder eten en de aanbevelingen van de nieuwe voedingsdriehoek volgen.

Peptalks, toffe tips, eenvoudige gezonde recepten en mensen die meedoen met #operatieterugindebroek zijn natuurlijk altijd welkom!

* en zoals jullie zien geraakte ik in mijn lelijke afritsbroek ook nog (net)

24 Comments

 1. Anneke 10 april, 2018 at 08:23 - Reply

  Ik vind je dus ook helemaal niet te zwaar, maar het is zoals jij zegt (en dit vind ik dan nog het belangrijkste): JIJ moet je goed voelen in JOUW lijf. Dus als dat wil zeggen enkele kilo’s minder, than go for it, woman! ;)
  Die verdomde frangipannekes, hè… Ik kan dat ook niet in huis hebben of ik vreet ze allemaal in enen keer op :/
  Veel succes alvast!!! :*

  • Annelyse 10 april, 2018 at 09:12

   I’ll go for it !!!!

 2. Claire 10 april, 2018 at 09:04 - Reply

  Ik ben een vreselijke jojo en ben sinds februari bezig met mijn eigen project terug-in-de-broek :-) Ik had ook letterlijk nog 1 broek waar ik inpaste en toen kwam er een gat in ter hoogte van mijn dijen :/ Intussen is er 7 kilo af, inderdaad door gewoon gezonde keuzes te maken, al doe ik het wel via Weightwatchers, gewoon omdat ik anders mezelf alles ontzeg (dat hou ik toch niet vol) en ik door die punten weet dat ik af en toe nog wel iets lekkers mag en ik toch ga afvallen. Nog nooit zo lekker gekookt als nu :-) Veel gerechten kan je makkelijk gezonder maken vind ik, bv tikka masala mer yoghurt ipv room, hespenrollekes met bloemkoolsaus ipv bechamel,…
  Maar ik denk dat jij gewoon mag blijven eten, inderdaad! Gewoon iets kleinere porties (het HMF-dieet, ofwel helft minder fretten :p) en niet teveel zoetigheid. Succes! Piece of cake, met jouw doorzettingsvermogen!
  Oh ja ik kan intussen al terug in meerdere broeken :-) maar we doen nog even door want euh bikiniweer coming up!

  • Annelyse 10 april, 2018 at 09:11

   HMF … staat me wel aan. Je hebt trouwens een toffe blog.

 3. Inge 10 april, 2018 at 10:42 - Reply

  Ook ik kon nog nauwelijks in mijn kleren (al weeg ik véél meer dan jou) en wou die paar kilo terug kwijt. Tegelijk had een vriendin wat “gevallekes” nodig voor haar eindwerk: ik val onder de categorie van persoon met overgewicht die al aan sport doet (anderen waren overgewicht niet bewegen, sportersdieet, aankomen in spieren, enz…). Bleek dat ik te weinig at (ah ja, ik wou afvallen, dus ik beperk mijn calorieën), waardoor ik ’s avonds in de zetel veel snoepte.
  Ik eet op dit moment veel meer dan ervoor overdag maar ik kan mij het snoepen veel makkelijker laten. Tuurlijk let ik een beetje op wat ik eet, maar ik ben niet meer “bang” om te eten, ik weet nu (beter) wat kan en wat geen goed idee is. En ja, als ik door omstandigheden niet voldoende kan eten tussendoor, dan duik ik de snoepkast in ’s avonds, echt niet te geloven.

 4. tiny 10 april, 2018 at 10:45 - Reply

  Hoeveel ik dat al heb moeten horen: “Maar jij bent toch helemaal niet dik?” Awel nee, maar ik weeg wel weer evenveel als toen ik hoogzwanger was! En inderdaad nog één jeansbroek waar ik in kan, in bikini is ’t helemaal om te huilen…
  Ik doe mee!

  • Annelyse 10 april, 2018 at 13:04

   Blij om companie te hebben, en om begrepen te worden :-)

 5. liese 10 april, 2018 at 10:46 - Reply

  MHF-dieet is voor mij ook het meest effectief. Ik probeer er nu al een maand 1 kg af te krijgen! Eén domme kilo. Gisteren van frustratie nog 4 km gaan wandelen. Het hielp om de frustratie weg te krijgen maar die kilo godver :-D en inderdaad, eens alle chips en koekjes en paaseitjes gaan op zijn hahaha

  • Annelyse 10 april, 2018 at 13:55

   de laatste zijn de moeilijkste hé

 6. misssexandthecity 10 april, 2018 at 10:48 - Reply

  Ik wil ook er terug 3kg af, die er zo langzaam aan is bijgekropen…..Ik doe mee!! En ik snap je perfect…..

  • Annelyse 10 april, 2018 at 13:55

   join the club

 7. Josefien 10 april, 2018 at 12:18 - Reply

  Ik begrijp u volledig en ik veroordeel u zeker niet, niks mis mee dat je graag slank (en gezond) wil zijn. Met hetgeen je opsomt gaat dat zeker lukken denk ik. Succes!

  • Annelyse 10 april, 2018 at 13:56

   Ik denk ook dat het gaat lukken, ik ben net gefrustreerd genoeg

 8. Goofball 10 april, 2018 at 12:34 - Reply

  Ik ben 7 weken geleden op dieet gegaan omdat ik steeds bijkwam (ook al ben ik ook niet dik…maar om het bijkomen een halt toe te roepen). Net als jou wou ik weer in een paar broeken passen, maar als pre-diabeet vreesde ik ook voor mijn gezondheid als ik niet begon op te letten. Even echt dieten dus (weight watchers) en dan proberen een gezondere voedingsstijl te behouden.

  dus ik doe met je mee:
  – meer groenten (voor mij ook een enorme uitdaging)
  – niet meer mijn pootje chips op bureau om 4u
  – meer water drinken
  – alcohol matigen.

  yep yep een heel gelijkaardig lijstje hier. ‘k vond het initieel heel zwaar maar na 7 weken ben ik net geen 3 kg kwijt (heel rustig tempo dus) en merk ik dat ik minder bezig ben met al wat ik me “verbied”. Hopelijk zijn de nieuwe gewoonten dus toch beetje aan het settelen.

  go go go , je kan het.

  • Annelyse 10 april, 2018 at 13:57

   Eigenlijk is dat ook niet diëten, wat wij willen doen hé. Gewoon een gezonde levensstijl aanhouden. Mijn schoonzus dietiste zegt dat 0,5 kg/week een ideale manier van afvallen is, als je meer afvalt komt het er toch terug bij nadien.

 9. Ilse 10 april, 2018 at 12:48 - Reply

  Je schoonzus kan wel goeie tips geven en haar food app is confronterend as hell. Hier ergens aan min 10 kg geraakt maar het wordt steeds moeilijker om verder te raken.

  • Annelyse 10 april, 2018 at 13:02

   Al kei goed bezig gij. De laatste kilo’s zijn altijd het moeilijkst hé. En die tips die zijn wel idd wel goed maar het moet ook ergens uit onszelf komen want iedereen weet natuurlijk ook dat 4 franchipannekes slecht zijn voor de lijn. Die intrinsieke motivatie … dat blijft toch ne moeilijke hier bij mijn

 10. Le petit requin 10 april, 2018 at 15:02 - Reply

  Ik doe sinds vorige week mee, omdat het – jammer genoeg – heel erg nodig is. Alles wat ik na de verhuis naar Zwitserland verloren was, is er ondertussen weer bij (en nog wat), waardoor ik op mijn hoogste gewicht ooit zit. En dat terwijl ik een marathon wil lopen eind dit jaar…
  En ook al ben ik jaloers op jouw figuur en zou ik superblij zijn als ik er zo zou uitzien, het belangrijkste is dat je je goed in je vel voelt. En als dat met 5kg minder is, dan is dat met 5kg minder, zo simpel is het!
  Succes dus :-)

 11. Caro 10 april, 2018 at 22:47 - Reply

  Ik doe mee! Sinds ik niet meer dagelijks naar het werk fiets, maar veel thuis werk en dus vlak bij de koekenkast zit, zijn er 4 kilo bij gekomen. Tijd om op de rem te gaan staan. Over een maand ga ik voor een week naar New York. Dat zal ook niet bevorderlijk zijn voor het gewicht. Of juist wel. ?

 12. Sofie 16 april, 2018 at 20:02 - Reply

  Hier ook dezelfde commentaar: maar gij zijt toch helemaal niet dik. Maar ik heb ook nog maar 1 broek waar ik in pas en zou graag terug in mijn andere kleren kunnen. Ben intussen al weer een paar maanden gezonder aan het eten: de porties blijven even groot, maar geen chips noch koeken noch frisdrank noch snoep noch nootjes noch… En hiermee voel ik me al beter er zijn ook al enkele kilo’s af. Nog 3 te gaan. En daarna volhouden. Dat is het moeilijkste. Vaak herval ik toch terug in mijn oude gewoontes. Al heb ik de indruk dat de periodes waarin het lukt langer worden dan de periodes waarin ik me laat gaan.
  Succes!

 13. Klaar 23 april, 2018 at 20:31 - Reply

  Alle dagen wegen, en in grafiekjes steken, daar hou je toch van? Ik doe dit al meer dan 4 jaar en het helpt. Als je ‘opeens’ 10 kilo meer weegt dan op het einde van je zwangerschappen, moet je iets doen. Na zes maanden ben ik 5 kg vermagerd, door minder te eten (ik weeg dus nog altijd 5 kilo meer dan op het einde van de zwangerschappen, maar ik was daarvoor te mager), en door nu telkens een extra efforke doen, als de excelcurve naar omhoog gaat, blijf ik in mijn ‘nieuwe’ broeken passen.
  Ik heb nooit begrepen waarom je je niet elke dag zou mogen wegen, als je je een keer per week weegt, schommelt je gewicht toch ook?

  • Annelyse 23 april, 2018 at 20:53

   Omdat sommigen gedemotiveerd geraken als ze eens bijkomen denk ik. En op een week kom je normaal niet bij als je gemotiveerd bent. Mijn schoonzus zegt dat je je buikomtrek moet meten ipv wegen.

 14. Random Snippets #24 – Annelyse 5 augustus, 2018 at 07:07 - Reply

  […] TERUG IN DE BROEK – Niet héél succesvol, alhoewel ik vind dat mijn nieuwe eetgewoonten dat wel zijn, veel meer groentes en soep en als gevolg minder koolhydraten. Ook doe ik aan […]

 15. Random Snippets #24 – Annelyse 30 januari, 2019 at 21:07 - Reply

  […] TERUG IN DE BROEK – Niet héél succesvol, alhoewel ik vind dat mijn nieuwe eetgewoonten dat wel zijn, veel meer groentes en soep en als gevolg minder koolhydraten. Ook doe ik aan […]

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.