BINGEWATCHER – Hoewel ik ‘The Handmaid’s tale’ en ‘Casa de Papel’ super goede series vond ben ik opgelucht dat ik eindelijk alle afleveringen gezien heb. Ik stop even met het bingewatchen … dat ik verslavingsgevoelig ben heeft ons Netflixabonnement wel aangetoond.

VAKANTIE – Het feit dat onze Schotlandreis erop zit, wil niet zeggen dat er deze grote vakantie geen goede vooruitzichten meer zijn. Ten eerste is er binnenkort al een kindvrije week als de kinderen op scoutskamp zijn, en dat is ook al héél plezant, en voorts staat er nog een weekend ardennen met Bjeurn gepland waar we gaan slapen in hangmatten (eens iets anders dan in een tent, auto of daktent), ga ik met de kinderen en ander goed gezelschap nog eens kamperen in de omgeving met Esneux en is er ook nog een oudscoutskamp.

UKULELE – Over dat oudscoutskamp, dat is de rechtstreekse trigger voor het volgende puntje. Blijkbaar heeft Bjeurn verteld dat ik mijn ukulele ga meenemen … ge weet wel, die kleine gitaar met 4 snaren die we kochten op onze Tour d’Europe en waar ik nadien amper nog op gespeeld heb. Wel, ik ben maar aan het oefenen geslagen want ik wil me daar niet compleet belachelijk maken, wat ik toch wel zal doen want op 2 weken word je natuurlijk geen entertainende kampvuurspeler.
Maar ineens was ik toch weer volledig in de ban van mijn ukulele en dat komt helemaal door de The Ukulele Teacher op youtube, het was lang geleden dat iemand me nog zo enthousiast over iets heeft gemaakt. Ondertussen heb ik ook al een goede site en app gevonden waar ik de tabs vind die The Ukulele Teacher me dan leert spelen. Héél verslavend, zo verslaven zelfs dat ik ik vergeet ’s avonds de snoepkast te plunderen.

OPERATIE TERUG IN DE BROEK – Niet héél succesvol, alhoewel ik vind dat mijn nieuwe eetgewoonten dat wel zijn, veel meer groentes en soep en als gevolg minder koolhydraten. Ook doe ik aan ‘uitstellen van de zonde’, dan mag ik bijvoorbeeld wel bier drinken, maar begin ik met water, zodat ik op het einde van de avond 2 biertjes in plaats van 4 heb gedronken.  Maar enfin, nog niet echt veel resultaat te zien op de weegschaal en nog steeds geraak ik niet in mijn jeansbroeken … als iemand me zou vertellen dat ze allemaal simultaan gekrompen zijn, ik zou het bijna geloven. Van een marathontraining val ik trouwens ook niet af, het zit anders, ik probeer net om tijdens de marathontraining af te vallen tot marathongewicht, 2 kg minder staat voor 7,5 min sneller.
Ik heb me echter voorgenomen om me mijn nieuwe eetpatroon toch te behouden en me er niet al te druk meer in te maken en dit desnoods als een excuus te zien om nieuwe broeken te kopen, want van een kast vol broeken waar ik niet in kan word ik ook niet gelukkig.

MARATHON – Over die marathon in Eindhoven gesproken, of ik deze ga lopen is zeer twijfelachtig. Ik was bij het inschrijven vergeten dat ik eigenlijk helemaal niet graag loop in de zomer en zeker niet in deze zomer. Op de meest onmogelijke uren moeten lopen en het dan ook nog te warm hebben, dat is niet goed voor mijn motivatie. Voorlopig train in gezapig verder en beslissen doe ik later wel, de hotelreservatie kan alvast kosteloos worden geannuleerd, dat zocht ik al op. Geen (zelfgelegde) druk op mijn schouders, zo heb ik het het liefst.
Mijn nieuwe marathonschema heeft trouwens ook een pak meer intervaltrainingen dan het schema dat ik voordien gebruikte, mijn motivatieproblemen hebben daar misschien ook wat mee te maken want ik hou niet zo van interval (maar wel van schema’s)

NAAIEN – Een hele tijd geleden heb ik besloten dat mijn naaihobby voorbij was, ik heb dat héél graag gedaan zolang de kinderen klein waren en geen eigen mening hadden en de kleertjes snel ineen staken want ritsen en zakken waren allemaal niet nodig. Maar nu zijn de kinderen niet enkel kritischer, maar ze zijn ook groter en flinker. Ze doen geen middagdutjes meer en ik ben niet meer aan het huis gekluisterd en nu spendeer mijn tijd liever aan andere zaken … buiten.
Liv had me echter goed liggen, ze wil persé verkleed gaan als Hermelien (van Harry Potter) op scoutskamp en ze wil een kostuum dat exact hetzelfde is als hetgene van Hermelien … en ik moest voor ‘het gewaad’ zorgen. Ik was niet geneigd om daarop in te gaan, maar nadat ik zag hoeveel tijd en energie al in haar das had gestoken besloot ik dat dat ook beloond mocht worden, en zo gingen we naar de stoffenwinkel en kochten we stof voor een gewaad en voor een vikingkostuum (Vic de viking). Mannekes toch … stof is er zeker niet goedkoper op geworden, ik had op slag spijt dat ik niet gewoon iets op internet had besteld. En dat gevoel werd nog sterker toen toen ik de 3,5m dure stof die ik gekocht had uitpakte en zag dat er helemaal in het midden van de lap een cirkel was uitgesneden. Ik dacht een moment dat mijn kinderen dat gedaan hadden, maar die zouden alvast het verstand hebben om aan de zijkant te knippen, trouwens het was een perfecte cirkel en zo nauwgezet zijn ze niet, het moest dus zo van de winkel gekomen zijn. Uiteindelijk viel het allemaal nog wel mee, niets wat wat creativiteit en een extra naad niet kan oplossen, maar mijn liefde voor het naaien is alvast niet opgewakkerd.