Afstand 61km – Hoogtemeters 75 – Bestemming Riga (Letland) – Overnachting AirBNB

De laatste dagen zagen we veel reetjes, de baan overstekend, al stokstijf staand in de kant (als ik niet beweeg zien ze me misschien niet), al grazend aan de bosrand in de avondzon …. Tof, want we willen al zo lang dieren spotten maar dat leek nooit zo gemakkelijk, waarschijnlijk door een combinatie van dat we nogal luid zijn, dat we niet opmerkzaam genoeg zijn en dat we op de verkeerde plaatsen zijn.


We hadden ook een discussie of er hier in Letland ook elanden leven. Deze rit is jammer genoeg gebleken dat ze hier inderdaad ook zijn … want we hebben er eentje gezien in de vorm van een roadkill. Compassie met de eland die er nog zo ongeschonden uitzag (ook al lagen haar ingewanden 4 meter verder) maar ook met de chauffeur van de auto. Het moet immers een serieuze klap geweest zijn want autoönderdelen lagen verspreid in het rond. Hebt dat maar voor dat er ineens een eland voor je auto springt.

Uiteindelijk kwamen we aan in Riga, en als wij citytrippen, dan is het gegarandeerd slecht weer. Komt goed uit, want we slapen ook meestal binnen bij een citytrip. Het eerste onweer is al gepasseerd en morgen wordt het slechts 12°C. Zijn wij weer content om binnen te zitten.