We zijn enthousiast over Riga, wat een leuke stad !!! Alles op wandelafstand, vol met mooie art nouveau of jugendstil gevels. Alleen al voor de mooie gevels is Riga een bezoek waard. Maar er is nog meer ….

Het huis van een rijke koopman die, als ludiek statement op de gilde die zijn lidmaatschap had geweigerd, het huis tegenover de gilde kocht en er 2 beelden van zijn katten liet op plaatsen … met hun kont naar de gilde gericht (ondertussen zijn de katten hun kont weer fatsoenlijk gedraaid)

Een fontein die je met je handen kan besturen

De 3 brothers … de oudste gevels van de stad

    

   

   

En veel toffe bezienswaardigheden allemaal dicht bij elkaar.

Er is trouwens ook een groot park dat de binnenstad omsluit … precies Valencia maar in het klein. 

‘S avonds spraken we af met Raitis, een Let die we een tijd geleden hebben leren kennen toen hij bij ons kwam couchsurfen. Plezant om een vriend te hebben die je kan meenemen naar een goede pub (het werd de Folkklubs Ala), wat tips kan geven betreffende welk gerecht we moeten kiezen, of welke regio we moeten bezoeken en die wat inside information kan geven over het land. Letland is pas sinds 1991 onafhankelijk en nu nog is meer dan 1/4 van de bevolking Russisch, dan snap je ook wel dat er wel wat wrijvingen (maar geen echte conflicten) zijn, en niet alleen op vlak van taalkwesties.  Ook vertelde Raitis dat het helemaal niet evident is om een eland te spotten, hij had er bijvoorbeeld nog geen in het wild gezien.

Maar het werd eigenlijk vooral een toffe avond in een Letse setting.