Afstand 63km – Hoogtemeters 158 – Bestemming Kegums (Letland) Overnachting wildkamperen aan de rivier

De lente in de baltische landen is heel kort en onvoorspelbaar … dat hebben we gemerkt. Op 11 mei hadden we nog sneeuw en vandaag 14 mei zwommen we (of toch iets dat erop trok) in de rivier.

   

We volgden vandaag de Daugava, en vandaag zagen wel op 2 plaatsen (waaronder onze slaapplek) dat er een stuurmeer van gemaakt is. Impressionant.

Ligt het aan het mooie weer, aan het feit dat het weekend is of de combinatie van de 2, ik weet het niet … maar we merken dat we de laatste dagen nooit alleen zijn op onze wildkampeerplekjes. Van de plekjes aan de rivieren en meren wordt gretig gebruik gemaakt door vissers, jongeren, gezinnen die willen BBQ’en, ….Je vindt dan ook op veel plaatsen zitbanken, toiletten, schommels en vuurkringen … een zaligheid. Ik kan me inbeelden dat de zomers hier voor magische momenten zorgen, waar er de hele lange winter op geteerd wordt.

Kampvuur wordt een dagelijks ritueel … soms zelfs 2 keer per dag … in onze kleren zijn al veel gaatjes gebrand. Gaatjes van ’t goei leven.