Afstand 71km – Bestemming Birmingham – Overnachting bij Rohini en Darren die we enkele dagen geleden  leerden kennen tijdens onze platte band

De rit (die weer langer werd dan we planden… waardoor we weer een weddingschap met de kinderen verloren) stond in het teken van canal routes. In de voormiddag was het pad langs het kanaal echter niet zo aangenaam. De weg was zo smal en zo dicht tegen het water dat ik echt schrik had dat we in het water zouden belanden … en ook de kinderen waren er niet gerust op (enkel Bjeurn was op zijn gemak).
Het resultaat was dat we een deel te voet afleggen en dat heel mijn linkerkant geneteld en geschramd is van de bramen (die ik verkoos boven het kanaal).


In de namiddag kwamen we nog een rivier tegen die over de straat loopt, dat is blijkbaar niet abnormaal hier en heet een “ford”.
We reden trouwens onze 1000e kilometer vandaag …ik had echter niet verwacht dat we de 1000e kilometer zouden terugrijden met een huilende Vic in de hoop zijn knuffel die hij onderweg verloor terug te vinden. (Gelukkig vonden we hem)


Van de stad Birmingham hebben we niets gezien … we reden binnen langs de kanalen  (blijkbaar zijn er meer dan in Venetië) en kwamen dan via een park op onze bestemming.  Nog nooit zo rustig en relax door een stad gereden, heel speciaal ook. Liv heeft er een filmpje van gemaakt dat (als het gelukt is) op ons YouTube-kanaal zou moeten staan (link ergens in de rechter sidebar)

Deze nacht brengen we door bij Rohini en Darren thuis, de 2 bikepackers die we enkele dagen geleden tegenkwamen. En wat een ontvangst was dat … veel en lekkere zelfgemaakte baksels, indiaas eten, slaatjes, fruit, en het heerlijkste dessert met koekjesbodem, bananen en slagroom waar ik jammer genoeg de naam van vergeten ben, de betere lokale biertjes, een wasmachine voor onze vuile kleren en een douche voor het vuile lijf, wifi en elektriciteit, zoveel fietstips dat ons hoofd ervan duizelt (ze hebben duidelijk zeer veel meer ervaring dan wij), suggesties voor onze route en een aangename babbel buiten op hun terras.

Deze avond was er eentje dat ons sowieso zal bijblijven. Ongelooflijk dat een platte band tot zoveel moois kan leiden.