Afstand 73km – Bestemming Ettington – Overnachting Campingplek bij Houndhill Inn free house

Als we nog eens naar een camping rijden moeten we deze best toch eens extra nachecken. We kwamen immers weer aan op een caravanpark waar we niet konden blijven omdat er geen sanitair aanwezig was. De eigenares was wel zo lief om ons ergens anders een plek te zoeken, en dat werd in de achtertuin van een free house  (en nu weten we eindelijk ook wat de term free house wil zeggen… nl een bar die niet gebonden aan een brouwerij en zo niet gelimiteerd is op vlak van bierkeuze).

 Wij houden ons echter aan het budget en consumeren bier meestal uit bierblikjes van de winkel … zo doen we dat trouwens ook met onze ijsjes, die eten we niet op een terras maar uit een family pack van de winkel. “Zijn wij een trekker of zijn wij het niet?”, dat is hier de leuze.

Het budget is momenteel lichtelijk overschreden maar UK is dan ook niet goedkoop. Campings bv. kosten meestal rond £25. Vandaag was het echter £8, zonder douches weliswaar  (wat hier niet heel ongewoon is), maar we hebben al meer betaald voor campings zonder douches. 

‘S morgens reden we langs oxford canal, waar we ons verwonderen over de smalle woonboten die daar lagen. Toen we echter aan de manuele sluis passeerden zagen we waarom …. de sluis was immers ook zeer smal. Aan een sluis leerden we 2 sympathieke mensen kennen die even hard onder onder de indruk waren van onze fietsen als wij van hun boot. De kinderen hielpen mee de sluis bedienen en in ruil kregen we een rondleiding in hun toffe boot. We zijn helemaal verkocht.

In de namiddag verwonderen we ons over een ander fenomeen … Toen we in volle snelheid een afdaling deden zagen we ineens dat er beneden een rivier over de straat stroomde. En daar ontmoetten we Steve, zijn dochter Abby en hond Molly, die er een dagje uit hielden om het begin van de schoolvakantie te vieren.
Onze kinders vonden het natuurlijk ook geweldig. T-shirts werden uitgetrokken en er werd lustig gespeeld in het midden van de straat … nooit gezien, zoiets … en zeer welkom op een hete dag als deze.

De rit was weer ambitieus en het fietsen blijft toch wel zwaar met 73km en 568 hoogtemeters, maar de sfeer zat goed en de kinderen waren in form.