ghost8

Aan elk nieuw paar loopschoenen wordt hier een nieuwe blogpost gewijd, al is het maar (en dat is eigenlijk de enige reden) dat ik daardoor kan onthouden hoeveel kilometers ik ermee gelopen heb.

Nu is het weer zo ver … opnieuw 1000 kilometers gelopen … het gaat snel tegenwoordig. De vorige was ik al een tijdje beu, te voorspellen zo’n flashy paar.

En deze keer wou ik (waar ik eigenlijk al sinds jaren op hoop), een simpel zwart paar.

Ik denk immers al naar de toekomst toe. Als wij in juli op jaarreis gaan, dan wil ik ook loopschoenen meenemen. Maar vermits we beperkt zijn in bagage, zal ik die loopschoenen ook op andere momenten moeten dragen.  Zoals … tijdens het fietsen, tijdens een stadsbezoekje en alle andere gelegenheden waartoe slippers zich niet lenen.

Het zou dus leuk zijn als mijn loopschoenen er ook uitzien als hippe sneakers ipv als loopschoenen.

Maar helaas … ook deze keer was het geen waar. De dame in de gespecialiseerde winkel met loopband en al, vond me volgens mijn impressie- niet zo leuk toen ik vroeg achter een zwart paar. Ze vertelde me dat “hoe je ermee loopt” veel belangrijker is dan hoe ze eruit zien, en inderdaad …. objectief gezien geef ik haar gelijk.

Maar wat is feitelijk de reden dat je nooit leuke loopschoenen vindt, vroeger waren de loopschoenen gegarandeerd allemaal lelijk, wit met gekleurde strepen in verwerkt. Nu zijn ze gewoon flashy … al leuker dan vroeger… maar zeker nog niet mooi te noemen (laat staan elegant)

In tijden dat het “minimalisme” toch een trend werd, hoopte ik echt dat de sportwereld zou volgen …. maar helaas.

Hopelijk hebben ze tegen de start van onze jaarreis de smaak van het minimalisme en de simpele zwarte loopschoen te pakken. Ik -langs mijn kant- zal ervoor zorgen dat ik tegen ons vertrek opnieuw 1000 km heb afgelegd met mijn nieuwe Brooks Ghost 8.

En ik hoop dat ondertussen Asics, Brooks, ….   ervoor zorgen dat de schoenen volgend seizoen wat mooier zijn, dat dat ik er gedurende onze jaarreis niet moet uitzien als een Amerikaan.