Ik keek al héél de week uit naar dit moment dat ik (met de rijst die ik gisteren teveel had gemaakt … slim en vooruitziend *schouderklopje) deze nasi van SOS Piet kon maken.

Helaas wouden de kinderen er niet eens van proeven.
Vic vond dat er teveel groentjes inzaten en Liv lust geen rijst (en geen aprika, champions en erwtjes, ahja en soyascheuten -> niets dus). Toch heb ik me voorgenomen om me niet teveel aan te trekken van wat de kinderen al dan niet lusten, want dat limiteert enorm.
Na een hele preek van Liv, dat het al super lang geleden was dat we frietjes zijn gaan halen en dat ze zelfs niet eens meer weet hoe dat smaakt (vies Liv, jij lustte dat niet), kreeg ik ze toch zover om een lepeltje te proberen (gelukkig bestaat er nog chantage).
Waarop ze de restjes van gisteren aten. Blijkbaar is bij mijn kinders ‘het eten van gisteren’ net iets minder vies dan ‘het eten van vandaag’.

Maar ikzelf vond het wel heerlijk (en de man ook als ik hem mag geloven), deze mag op mijn lijstje komen

NasigorengNasi Goreng

  • gekookte niet plakkende rijst
  • kipfilet in stukjes
  • 2eieren
  • ajuin
  • prei
  • soyascheuten
  • paprika
  • erwtjes (vers is natuurlijk het best, maar diepvries is ook goed)
  • champions
  • look
  • scampis (optioneel)
  • gember
  • soyasaus
  • oestersaus
  1. Laat de pan heet worden en bak de 2 eieren erin en scheid wit van geel (doe het eiwit in stukjes en opzij, waarna je het eigeel kapot doet en ook in stukjes doet)
  2. Doe de kippenbrokjes erbij 
  3. kruid met peper en zout
  4. voeg ajuin, prei, paprika erbij
  5. Voeg scampi’s (optioneel) toe
  6. Look, gember, soyascheuten, champions en erwtjes erbij
  7. Doe de rijst erbij, meng even
  8. Breng op smaak met soyasaus, oestersaus en wokkruiden