Onder het mom verjaardagskado deden mijn zusje en mezelf mee aan een dagcursus emailleren.

Wij hebben immers nog van vroeger een emailleeroven staan en ik wou wel eens alle tips and tricks leren, om het emailleren terug op te nemen.

En inderdaad, we hebben veel bijgeleerd. Hoe we het thuis vroeger deden was een beetje zondigen tegen alle regels (we behandelden ons koper niet voor, we deden niet aan contra-emailleren, we deden de poederrestjes gewoon terug het potje in, en van poeder wassen hadden we al helemaal niet gehoord). Ik was dus wel blij met de theoretische uitleg (hoewel dat het vroeger meestal ook wel scheen te lukken).

Ondanks al die theoretische uitleg die we kregen, bleef het emailleren toch wel moeilijk. En vermits de leraar van het type was ‘probeer maar en van je fouten zal je leren’ … heb ik veel mislukkingen gehad (maar ik blijf erbij dat dat een deel ook ligt aan het feit dat niet alle poeders even goed handelbaar zijn).
Ik ben niet echt content van het eindresultaat (en daar hoop je natuurlijk altijd wel op bij zo’n cursus). 
Maar ik ga echt wel dat oventje eens terug bovenhalen en experimenteren.

*Wordt hopelijk vervolgd*