2015-10-02_01-05-45

De aftrap voor de nieuwe boostyourpositivity van Activia is gegeven, thema voor de eerste 2 weken is het ontbijt.

Hier en daar las ik al over “de ochtendrush”. Wel … ik moet zeggen dat ik de ochtend nooit als een rush ervaar.
Ten eerste zorgt Bjeurn er meestal van dat de kinderen, deftig aangekleed, met boekentas en lunchpakket en met een volle maag op ’t school worden gedropt.
Maar als de ochtendshift voor mij is, lukt dat meestal héél vlot … zelfs zonder de vorige dag al de tafel te dekken en het lunchpakket voor te bereiden.
Natuurlijk moet ik al eens mijn stem verheffen, want hoewel ik kleuter-af ben, gedragen mijn kinderen zich soms nog als kleuters. En ze hebben beide ook een ochtendhumeur, dus ’s morgens worden de fluwelen handschoenen gebruikt in de hoop crisissen te vermijden.
En haast, dat kent volgens mij geen enkel kind, zo ook de mijne niet.
Maar ondanks dat geraken wij altijd op tijd aan de schoolpoort.

Maar zo ziet een gewone ochtend er voor mij uit … een ochtend waarin ik de kinderen niet zie en rechtstreeks naar het werk vertrek. Nog helemaal “zen”, daarna gaat het allemaal bergaf.

5u45: De wekker gaat … ik druk hem af.

5u50: De wekker gaat opnieuw en ik sta op.

6u15: Ik ben gedoucht, aangekleed en haal het welriekend brood uit de broodmachine.

6u35: Ik heb ontbeten, een tas koffie gedronken en ik vertrek met de auto naar het werk (er waren tijden dat dit met de fiets gebeurde, maar mijn avondrush leed teveel over de tijd dat ik daarmee verloor … en nog vroeger opstaan zag ik niet zitten)

7u: Ik kom aan op het werk … vroeg, ik weet het. Ik ben daar trouwens zeker niet de eerste, meestal moet ik toch al een 6-tal mensen begroeten.
De reden dat ik zo vroeg begin, is dat ik op tijd kan stoppen, om zo genoeg tijd te hebben voor de avondrush. Want daar krijg ik wel stress van, van die avondrush. Kinderen ophalen, huiswerk controleren en begeleiden, eten maken, kinderen op een snel genoeg tempo laten eten zodat ze op tijd op hun hobby’s aankomen.

Dit was mijn ochtend, ik toon u binnenkort hoe mijn ontbijt eruit ziet.