Maria Lichtmis is sinds een viertal jaar de dag dat wij volk uitnodigen en pannenkoeken bakken. T eerste jaar dat we dit in een weekend mogen vieren, en daarmee maakten we er een hele daguitstap van.

‘S voormiddags prepareerde ik met de kinders het deeg, dit keer met 250g zelfrijzende bloem, halve liter melk, zakje vanillesuiker en 3 eieren. toch slaag ik er nog steeds niet in om dit zonder klonters te krijgen. Maar dat gaf niet, want Liv zag dat ik mijn best deed.

Omdat het weekend is maakten we ook eens uitgebreider tijd om Liv haar haar eens te vlechten.
Photo

En om de dag nog een beetje gezond te houden maakten we een weight watchers receptje, hamrolletjes met spinazie
Weight watchers eten is lekker

  Ingrediënten
  – 1 kg spinazie (vers)
  – 2 sjalotten
  – 1 koffielepel olie
  – Peper en zout
  – Nootmuskaat
  – 4 plakken magere gekookte ham
  – 4 zongedroogde tomaten, zonder olie
  – 100 ml room, 5% vetgehalte
  – 50 light gruyère
  – Aardappelpuree
  Instructies
  Maak de spinazie schoon. Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Fruit ze in de olie, doe er de spinazie bij en laat slinken. Giet af en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  Verdeel de spinazie over de ham. Snijd de zongedroogde tomaten in fijne reepjes en strooi ze over de spinazie. Rol de ham op en leg de rolletjes in een ovenschaal.
  Schenk de room over de hamrolletjes en strooi er de geraspte kaas over. Zet 8 min onder de ovengrill tot de kaas gesmolten is.
  Serveer met de aardappelpuree

Hup, de pret kan beginnen … Op weg naar het speelgoedmuseum, waar we Noor, Tijs en Lili zouden treffen …. Als ze ons herkennen !!!
Autopret

Speelgoedmuseum bracht wat nostalgie naar de goede oude tijd … het was nog steeds hetzelfde als de laatste keer dat ik het bezocht 20 jaar geleden.
Speelgoedmuseum - nostalgie
Speelgoedmuseum

Nog even een momentje van stress toen we naar huis gingen, Vic die gewoon recht op t straat rende … Gelukkig is Bjeurn nogal snel van reflex en had onze kleine een dikke jas met kap. Zo leerde ik weer dat ik nooit mijn kinderen kan vertrouwen, zelfs al weten ze de regels maar al te goed.

Gelukkig zijn er nog pannenkoeken en zelf gebrouwen bier !!!

Dit alles goed voor 65 ww-punten, mijn record tot nu toe (en ik vertrek sebiet nog naar een feestje)