Er was eens … (ondertussen al een hele tijd geleden) … een meisje met lange haren … zeer schoon (voor even althans), maar ook zeer veel werk. Dat meisje kon haar haar niet zelf borstelen, en het was steeds een strijd bij het ‘laten’ borstelen. Zelfs na de aankoop van een ‘anti-klit’ of ‘doorkammer’ bleef dit een pijnlijke zaak.

En toen de moeder op een dag riep “Nu gaat het eraf!”, zuchtte het kleine prinsesje “Eindelijk”

En toen kon het niet snel genoeg gaan (en niet kort genoeg zijn), een dag later zaten we bij de kapper, moeder en dochter.
De dochter was nog even wat nerveus, maar toen ze een glas cola aangeboden kreeg was ze helemaal op haar gemak.

Ziehier maar, vlak nadat er 35cm van haar haar werd geknipt … en dat was nog maar het begin, tot net onder haar oortjes moest het zijn … de kapster wierp me een onzekere blik toe, toen Liv haar wilde plannen verkondigde !!!
IMG_20130509_211718

Die 35cm staart, die mochten we houden, maar vermits ik niet van zo’n souvenirs houd hadden we een veel beter idee … opsturen om een pruik van te laten maken, heeft Liv meteen haar eerste goede daad gedaan.
IMG_20130509_211844

Ondertussen is dat al een hele tijd geleden. Ik moet zeggen, ’t was geweldig om iedereen zijn verbaasde gezicht te zien. Spijt hebben we er in elk geval niet van. Liv borstelt ondertussen zelf haar haar, haar coupe ligt ook altijd perfect (beter als die warrige paardenstaart) en geef nu toe … ’t is toch nog altijd een plaatje
IMG-20130509-WA0000