tired

Bovenstaande quote klopt niet helemaal … want ik weet wel dat er nog vermoeiende fasen in het leven zijn, als je kinderen hebt die slechte slapers zijn bijvoorbeeld. Maar wat ik elke marathontraining onderschat is hoe slopend die zware trainingsweken zijn. Elke keer beland ik wel eens in de lappenmand, maar nog nooit zo hard als deze keer (ik liep ook nog nooit eerder zoveel als deze keer)

De laatste weken ben ik moe, zeer moe. Ik vecht al weken tegen de koortsblaasjes (en ik verlies duidelijk), en ik heb nu nog een ontstoken oog en vermoeidheidshoofdpijn.
Op de koop toe heb ik ook een loopblessure opgelopen (een verrekking, denk ik), dinsdag merkte ik al dat het in mijn linker bovenbeen niet goed zat, donderdag negeerde ik het, en vrijdag keerde ik na 1 km al terug omdat het echt niet goed aanvoelde.

Ondertussen heb ik al 3 dagen niet meer gelopen en ik hoop dat het morgen toch wel over is. Maar ik maak me er niet te druk in, uiteindelijk is het zware werk al gedaan en is rusten en recupereren nu het enige dat ik echt “moet” doen. En vermits ik een week verlof heb moet dat ook wel lukken.

Op vlak van gewicht lukt het deze week wat minder, hoewel ik toch vrij gezond gegeten heb. Ik vermoed dat mijn lichaam in overlevingsmodus is doordat ik zo moe ben, en dat het afvallen daardoor moeilijk gaat. Of misschien maak ik me wat wijs … dat kan ook.

Geen filmpje vandaag, maar ik ben er zeker van dat jullie wel een keertje zonder kunnen.

 

De cijfers

Aantal kilometers gelopen: 24 km
Gewicht (gemiddelde van week): 57,7 kg

Training 1: lopen van het werk naar huis
11.21 km – 1h:08m:58s – 06:09 min/km

Training 2: lopen van thuis naar het werk
11.24 km – 1h:06m:38s – 05:56 min/km

Training 3: geblesseerd
1.64 km – 10m:13s – 06:14 min/km