Afstand 55km – Hoogtemeters 460 – Bestemming  Bocairent (Spanje) – Overnachting camping Villa Carmen

Toen we vanmorgen wakker werden stond er een man aan onze tent, een beetje boos. Niet omdat hij de eigenaar van de grond was maar omdat we onze tent ergens geplaatst hadden waar bij regenval heel veel water komt te stromen. En inderdaad bij regenweer moet je echt wel opletten waar je de tent zet, want waterafvoer kan hier een probleem zijn. Volgende keer misschien toch wat voorzichtiger (zelfs al wordt er geen regen voorspeld), want de man had wel gelijk … en ik vond het eigenlijk wel lief dat hij zich er zo druk in maakte.

De nacht was redelijk koud geweest … waarschijnlijk was het ’s nachts tegen het vriespunt (vermoeden we vermits mijn garmin ’s morgens 3°C aangaf en die van Bjeurn 0,5°C). 

Het bleef eigenlijk héél de dag koud … normaal waarschijnlijk vermits we terug noordelijker rijden en momenteel ook hoger zitten.

De route was vandaag wel mooier … we kwamen op een via verde en we stegen zeer geleidelijk tot 600m hoogte.

We zagen hoe de olijven geoogst werden, grappig eigenlijk. Ze leggen netten onder de boom, dan schudden ze met een elektrisch schutmachien aan de takken tot de olijven eruit vallen, en dan legen ze de netten met olijven in grote emmers.

Voorts kwamen we weer wat roadkills tegen.

De camping waar we belandden wordt door Nederlanders uitgebaat. We zijn de enige campinggasten en zijn wel content met de persoonlijke aanpak, de mooie tuin, het prachtige uitzicht, de campingkeuken en de overdekte eetplaats.
We bereiden ons nu (mentaal) voor op de -naar ik verwacht- koudste nacht tot nu toe. Verleden nacht heeft het hier oo de camping alvast gevroren. Ik beklaag me al een hele dag dat ik destijds toch geen donzen slaapzak met comforttemperatuur 0°C heb gekocht ipv een synthetische met comforttemperatuur 8°C (die ik combineer met een liner en een slaapzak met comforttemperatuur 15°C).

Alvast een goede nacht gewenst, wens ons maar hetzelfde.