Afstand 56km – Hoogtemeters 387 – Bestemming Carcaixent (Spanje) – Overnachting kamperen op een mandarijnenveld met toestemming van de eigenaar

Ja … het vroor vannacht … en ja … ik had het koud  (ondanks dat ik mijn trui nog eens rond mijn slaazak had gebonden) … en ja … Bjeurn had het ook koud … en neen … die 2 arme kindertjes hadden het geen koud, die sliepen weer zalig.

Maar kom … vandaag trekken we weer richting kust en dalen we naar warmere oorden, anders had ik wel een dagje extra willen blijven want deze regio is echt mooi, het dorpje trouwens ook.

Ook de kinders wilden langer blijven trouwens… een camping met zoveel speelgoed hadden we nog nooit.

   

Onderweg passeerden we nog bronnen en oude wasplaatsen … schoon.

  

De rit was voorts weer de moeite en voornamelijk bergaf (alhoewel we bijna evenveel hoogtemeters deden als gisteren en toen was het bijna allemaal bergop … dat vindt iedereen bij ons moeilijk te begrijpen).

Mijn broek trok ik echter van de hele dag niet uit, het is de eerste dag deze reis dat ik niet met blote benen fiets, zo koud!!!

  

We kwamen ook weer in de bewoonde wereld terecht, wat betekent dat wildkamperen moeilijker wordt. Toen we wat stonden te drentelen en te discussiëren aan een niet onderhouden veld passeerde er net een landbouwer. We vroegen aan hem of we ons ergens mochten plaatsen en hij hielp ons met het toewijzen van een ‘droge plek’ (belangrijk want we verwachten regen). Geen wildkamperen dus vannacht, maar ‘logeren op privéterrein’. Dat is iets beter voor onze nachtrust vermits we geen schrik moeten hebben om weggestuurd te worden.
We verwachten ook een warmere nacht maar de weersvoorspellingen wijzen ook op regen …  vanaf middernacht … en voor een hele week lang.

Gelukkig komen we morgen aan in Valencia, waar we 5 nachten gaan AirBNB’en.