Afstand 37km – Hoogtemeters 530 – Bestemming Elda (Spanje) – Overnachting wildkamperen 

Er zijn van die dagen dat we ons in een sprookje wanen … en andere dagen die hard zijn.

Zoals vandaag, een dag vol hevige wind, die dan ook nog eens koud was en natuurlijk vanuit de richting kwam waar wij naartoe moesten. De weg was al voornamelijk bergop maar zelfs bij de weinige stukken bergaf die we hadden moest er nog altijd stevig getrapt worden om niet terug naar boven geblazen te worden. En bij momenten werden we bijna van onze fiets of van de weg geblazen.

We zijn niet heel ondersteboven van de camino del sid. Het is zeker niet het mooiste dat we al gezien hebben in Spanje, misschien zijn we verwend.

Ons eerste zwijn zagen we vandaag  … dood aan de kant. Echt zonde dat we het wild voornamelijk aangereden en dood tegenkomen.

 
Na 18 km reeds had ik het volledig gehad met de wind en we hadden afgesproken dat we rond 15u al zouden stoppen. Jammer genoeg vonden we geen geschikte slaapplaats en vonden we pas rond 16u30 iets min of meer geschikt.

Misschien was dat nog niet al te erg, want het was zo koud dat er niet veel anders te doen was dan ofwel ons warm fietsen ofwel in de tent kruipen (wat we nu al om 18u30 deden)

Onze wildkampeerplek is niet volledig verborgen dus we hopen dat we geen ruzie krijgen met de eigenaar van het stuk land waar we op staan. We hebben al €20 in handbereik, maar hoe donkerder het wordt hoe geruster we zijn dat er niemand ons nog zal wegsturen.

 
Verder hopen we ook dat de wind snel gaat liggen. Niet alleen hopen we morgen beter te vorderen, maar ook slaapt dat niet zo aangenaam,  die windvlagen die zich op onze tent uitleven.