Afstand 53km – Hoogtemeters 297 – Bestemming Elche (Spanje) – Overnachting wildkamperen tussen de rotsen

Iedereen proper, kleren vers gewassen, de elektronica opgeladen en een kus van Pierrette van de camping  … we zijn klaar voor de camino del sid die we gaan volgen tot in Valencia. Alicante en Benidorm zullen we tot onze grote schaamte skippen want wij willen liever weer wat meer het binnenland in.

250km is het tot in Valencia, waarvan de eerste dagen weer bergop, en de laatsten weer bergaf.

Ik verschoot ervan dat we vandaag aan 52 km kwamen want na 34 km was ik al helemaal uitgeteld … maar wat eten wil dan wel eens helpen.

Onderweg kregen we weer regelmatig een duim omhoog van de voorbijgangers en wat bemoedigend geklaxoneer van de automobilisten … hoewel ik me er soms serieus van verschiet is dat altijd plezant.

De rit was niet bijzonder mooi maar de slaapplaats die we vonden is wel weer de max … en het is er eentje waar de kinderen veel lawaai kunnen maken en waar we een kampvuur kunnen doen. Wel opletten voor de schorpioenen … ik had nooit gedacht dat ik zo vaak tegen de kinders zou zeggen “opletten voor schorpioenen als je stenen opheft”, alhoewel we er na Cabo de Gata geen meer zagen zijn we toch op onze hoede (trouwens ook voor slangen… die we tot onze spijt al lang niet meer gespot hebben).

Na 4 dagen in een bed te slapen ben ik blij om terug op mijn vertrouwde matje, kussen en in mijn slaapzakken te kunnen liggen. De rest van de familie heeft er minder last van … maar ik slaap toch het best in onze tent.