Afstand 54km – Hoogtemeters 831 – Bestemming Estella-Lizarra (Spanje) – Overnachting Albergue Parroquial San Miguel

Het ritme van de camino zijn we nog niet gewoon … om 6u ’s morgens werden we door de Duitse vrijwilligers van de albergue gewekt, dus om 8u waren we al aan het fietsen. 

Met onze 831 hoogtemeters hadden we een stijgingsindex van 15 en dit is één van de hoogste van onze reis. Toch fietste vandaag vlot weg. We reden namelijk constant op een grote nationale weg die zowat in onbruik is geraakt sinds er een tolvrije snelweg werd naast gelegd. Goed voor ons … grote mooie wegen met lange hellingen en mooie afdalingen die de 10% nooit overschrijden, voor ons alleen.

We dachten nog eens te kamperen maar de camping was zo triest gelegen, net naast een stinkfabriek … en ze kostte dan nog eens €27 (terwijl we gisteren minder betaalden voor onze albergue), dus we besloten toch weer naar een pelgrimshuis te trekken. Degene die we nu hebben is donativo (vrije gift) en wordt uitgebaat door 2 lieve dames uit de US en Canada die ons verwelkomden met zelfgemaakte soep. De uitbaters maken een pelgrimshuis toch wel voor een deel wat het is … en dit zijn schatjes met een gemoedelijke aanpak zonder al teveel regeltjes.
Liv en Vic kregen van de Slovaakse Patricia elk een fossiel en gaven haar in ruil hun ketting die ze al de hele vakantie beurtelings wisselden. Mijn hart smolt toen ze kwamen vertellen dat ze hadden besloten om Patricia de ketting te geven.

Morgen proberen we toch naar een camping te mikken. De kinderen worden moe en … in een pelgrimshuis mag je niet uitslapen en kan je geen rustdag houden en daar hebben we nog eens behoefte aan … zeker met dit nieuwe vroege ritme.

Jammer genoeg zijn hier betrekkelijk weinig campings en zijn ze behoorlijk duur vergeleken met Frankrijk.