Afstand 48 km – Hoogtemeters 350 naar omhoog en 819 naar beneden – Bestemming Pamplona (Spanje) – Overnachting pelgrimsherberg Paderborn (aanrader)

Een ander ritme in de Albergue … om 6u45 ging de wekker want om 7u werden we aan het ontbijt verwacht en om 8u moesten we de herberg uit zijn. Om 7u kwam er trouwens ook iemand langs om iedereen die nog in bed lag wakker te maken … streng!!!
Het ontbijt was 1 toast met confituur (niet voldoende) en om 8u waren we al vertrekkensklaar maar het was nog behoorlijk donker en koud.

Wat de camino inhoudt wordt hoe langer hoe duidelijker, de camino kan je niet negeren … overal stappen pelgrims (er zijn vooral stappers, fietsers kom je niet zoveel tegen), op de camino ben je nooit alleen.

Onderweg kwamen we bij toeval nog een koppel tegen die ook een Tour d’Europe deden per pino hase … jammer genoeg was hun tour bijna ten einde.
Soms heb je van die dagen dat alles klopt en dat was vandaag.

Een route langs pittoreske mooie bergdorpjes, met veel meer bergaf dan bergop.

Een tweede ontbijt met veel choco in een toffe speeltuin (met banken met pedalen)
En dan via een mooie en verkeersvrije “via verde” Pamplona binnen rollen en te passeren aan een albergue aan het water en nog eens knal aan het stadscentrum, die slechts  €6 per persoon kost … de keuze was snel gemaakt (kamperen kunnen we nog genoeg doen).

Er was nog tijd genoeg om Pamplona te bezoeken en de stad was het helemaal … zoooo schoon.

De kinderen waren ook onder de indruk van de stierenloop die jaarlijks door het centrum gehouden worden (er zijn veel foto’s en verwijzingen te bewonderen langs de route)

Jaja … Pamplona … zit in ons hart.