Koken is hier thuis een issue, ik doe het niet graag, ik kan het niet goed en de weekavonden zijn sowieso hectisch. Dus het moet gemakkelijk zijn, snel gaan, naar gezond neigen en min of meer lekker bevonden worden door de kinders. Oh ja … en wat variatie en zo nu en dan iets nieuws.

Het doel is tot een 50-tal recepten komen waaruit ik steeds kan putten … en liefst met nog wat slimme trucjes (restjes verwerken, dubbele rijstportie maken zodat ik deze de dag erna kan bakken, ….)
Uitproberen, verbeteren en uitschrijven (=bloggen) dus tot ik mijn lijst heb.
Jullie (opbouwende) tips zijn natuurlijk net als altijd welkom.
Want soms denken jullie misschien …
…. wat doet ze hier nu? (antwoord is … ze weet het zelf niet)
…. kent ze deze simpele vuistregel niet eens? (antwoord is … neen)
Of sites met leuke eenvoudige receptjes, mag je altijd doorgeven. Ik noteerde al voor mezelf  de site van het voedingscentrum en van donderdag veggiedag.

De eerste 2 ovenschotels maakte ik zondag, met de overschot van (veel) gekookte tarwe. Verrassend genoeg (want pure improvisatie) werd het gesmaakt door heel het gezin inclusief mezelf. Voor het recept van de ovenschotel met aubergine heb ik wel wat correcties toegepast in de hoop volgende keer wat vastere eimassa te bekomen.

Voila, hieronder de recepten en nu ga ik aan mijn weekmenu beginnen

Ovenschotel 1 – overschotjes tarwe met spinazie

ovenschotel

  • Diepvriesspinazie met room 750g
  • Gekookte tarwe (rest van vorige dag)
  • Champions
  • Gerookte Zalm (250g)
  • Mozzarella (250g)
  • Kruiden
  1.  Schik in laagjes in een vuurvaste kom – tussenin wat kruiden (niet teveel zout want de zalm is al zout)
  2.           Tarwe op de bodem
  3.           Laagje champions in stukjes
  4.           Ontdooide spinazie
  5.           zalm
  6.           Tarwe
  7.           Spinazie
  8.           zalm
  9.           mozzarella bovenop
  10. Zet 30min in de oven op 200°C

 

Ovenschotel 2 – overschotjes tarwe met aubergine en quorn

ovenschotel

  • Aubergine
  • Gekookte tarwe (rest van vorige dag)
  • Quornbrokjes
  • 3 eieren
  • 1,5dl room
  • Peper en zout
  • Geraspte kaas
  1. Snijdt de aubergine in schijfjes
  2. Bak de aubergineschijfjes langs beide kanten aan in een pan met genoeg olie (en kruid met peper en zout)
  3. Bak de quornblokjes
  4. Meng de eieren met de room en kruid met peper en zout
  5. Schik in een vurvaste kom
  6.           Tarwe op de bodem
  7.           Aubergineschijfjes
  8.           Quorn
  9.           Tarwe
  10.           Aubergineschijfjes
  11.           Quorn
  12.           Geraspte kaas
  13. Voeg het eiermengsel erbij
  14. Zet 30min in de oven op 200°C