Per toeval kreeg ik toch wel een héél schoon bakboek (Home Baked van Yvette Van Boven) in mijn handen. Instant goesting, toffe recepten en goei tips en de heerlijkste havermoutcake !!!
Ik vind Yvette een toffe.

Ik was eerst wat sceptisch over het hele havermoutcake recept, want ik ben nogal een zoete en ik vond dat er maar weinig zoets in het recept voorkwam, maar de combinatie van de woorden “het gezondste wat er is” en “verrukkelijk” overtuigden me om het toch maar eens te proberen.

En amai … dit is “ne keeper”. Snel te maken, gemakkelijk en de omschrijving van het boek was absoluut terecht … verrukkelijk.

Dit is dus de snack die je als ontbijt of tussendoortje kan eten, vele gezonder dan een koek en zelfs geliefd bij mijn kinderen.

Havermoutcake met vijgen

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 6 eetlepels honing / ahornsiroop / dadelsiroop
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel kaneel
  • 250 ml water
  • 350 gram havermout
  • 175 gram gedroogde vijgen, gevierendeeld (ander gedroogd fruit, of een mix kan ook)
  • 2 handjes pitten / noten naar de goesting (hazelnoten, pompoenpitten, walnoten, amandelschilfers …..)
  • 100 gram sesamzaad (eveneens te vervangen door iets anders)

Recept

  1. Meng de eieren, met de honing, olijfolie, kaneel en water in een kom.
  2. Voeg de havermout toe
  3. Schep het gedroogde fruit, de pitten, zaden en noten erdoor.
  4. Giet het beslag in een ingevette cakevorm en laat 30 minuten staan
  5. Bak 40 à 45 min in een voorverwarmde oven op 180°C

Als je houdt van gezonde baksels, dan zijn misschien ook kwarkbroodjes iets voor jou !!