Zelfgemaakte choco

2018-11-21T15:57:59+00:00oktober 5th, 2017|Categories: Lifestyle|Tags: , |7 Comments

Waarom choco ook wel eens hazelnootpasta wordt genoemd, dat was me wel duidelijk na het maken van dit recept (goed voor 1 confituurpot vol).

 

Recept choco alias hazelnootpasta

 • 125 g hazelnoten
 • 25 g cacao
 • 75 g poedersuiker
 • snuifje zout
 • 1 theelepel vanille-extract
 • 6 eetlepels olie
 1. Maal de hazelnoten tot een héél erg fijn poeder in de blender, maal lang genoeg
 2. Voeg de cacoa, suiker, zout en vanillesuiker toe en blend verder tot de massa egaal is (indien nodig de bodem handmatig losschrapen als de massa uit zichzelf niet verdeelt, en daarna verder blenden)
 3. Voeg er de olie bij en blijf blenden tot de massa lopend en egaal is.

PS. Dit recept, kwam uit het bakboek “Home Baked” van Yvette Van Boven, waar ik trouwens ook al de havermoutcake met vijgen uit maakte

 

Voor wie graag choco maakt, maar toch niet zo gek is van die hazelnoten (of voor wie geen blender heeft), heb ik nog een ander recept in de aanbieding. Misschien wel het grootste succesrecept van ons mama vroeger, zij maakte destijds choco volgens dit recept … heerlijk, misschien wel nog ongezonder maar wel oh zo heerlijk.

7 Comments

 1. de Kris 7 oktober, 2017 at 12:40 - Reply

  Het is eigenlijk dat de meeste mensen hazelnootpasta foutief benoemen als choco. :)
  Komt waarschijnlijk door het succes van Nutella.
  Bah, hazelnoten en chocolade zijn apart lekker, maar hoe krijg je dat tezamen als een pasta naar binnen? Ik begrijp het niet.

  Trouwens, heb je op uw favoriet Boerinneke al eens muizestrontjes gedaan, dat is echt fantastisch. (de pure van de carrefour doen het prima)

  • Annelies 7 oktober, 2017 at 15:02

   Ik begrijp dat wel hoor Kris :-)

 2. Els 9 oktober, 2017 at 17:46 - Reply

  Dag Annelies,
  De choco volgens het recept van je mama is hier al jaren een groot succes. Ze vinden hem hier superlekker. Maar… hij schift zo makkelijk. Zonder dat hij daarom slecht wordt, hij is nog eetbaar, maar de boter scheidt zich dan in de pot van de chocolade. Ik heb al geprobeerd om bij bereiding het geheel langer in de microgolf te laten draaien dan je recept voorschrijft, maar dat is duidelijk ook niet de oplossing voor het probleem. Heb jij soms tips?

  • els 11 oktober, 2017 at 20:40

   Bij herlezen van het recept, zie ik dat er ‘margarine’ staat – wat gebruik jij juist? Ik heb altijd Alpro vloeibaar in huis o.m. omdat dat zo makkelijk is om te bakken. Dus in mijn hoofd wordt boter / margarine in een recept automatisch omgezet in ‘vloeibare boter’ :-) Voor cake werkt dat perfect maar mss ligt daar wel het probleem bij de choco?

  • Annelies 11 oktober, 2017 at 21:40

   ik ga mijn mama eens laten antwoorden … even geduld ;-)

  • Rita Ceenaeme 11 oktober, 2017 at 23:57

   Hallo, hier de mama van Annelies.

   Ik gebruikte de microgolfoven niet. Alle ingrediënten werden koud gemixt met het mes ( waarmee je soep mixt). De chocolade werd er uiteraard gesmolten aan toegevoegd en ook snel meegemixt. De boter (margarine) was uiteraard op kamertemperatuur.

   Succes ermee.

 3. Els 18 oktober, 2017 at 10:39 - Reply

  Dankjewel Annelies en mama! Ik probeer het zo een volgende keer.

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.