Kwarkbroodjes

2017-10-24T22:38:45+00:00 mei 28th, 2015|Categories: Lifestyle|Tags: , , , |5 Comments

 

Ik had er al veel over gelezen, over kwarkbroodjes … ideaal voor de lopers / hardlopers / joggers (hoe noem je dat eigenlijk in ’t schoon Vlaams?) onder ons.

Toen ik op een morgen veel te vroeg wakker was, besloot ik om op te staan en ze te maken. Niet veel werk, heerlijk eenvoudig en een gezond ontbijt.

De broodjes zagen er anders uit dan degene die ik overlaatst bij een vriend at (toen kwam ik op het idee), maar ze waren eveneens heerlijk.

Ik vond mijn recept hier, maar volgende keer ga ik eens experimenteren met zijn recept, of een ander want de mogelijkheden zijn legio, van hartig tot zoet.

Kwarkbroodjes

  • 1,5 dl magere platte kaas
  • 1 ei
  • 50 g noten (walnoten, pijnboompitten, hazelnoten, cashewnoten, amandelen, …..)
  • 2el zaden (chiazaad, maanzaad, sesamzaad, ….)
  • 50 g gedroogde vruchten (veenbessen, abricozen, rozijnen, dadels, vijgen, ….)
  • 150 g bloem (volkoren, spelt, bloem, …..)
  • 1 zakje vanillesuiker (optioneel)
  • 2 el honing / agavesiroop / ahornsiroop
  • 1 tl kaneel
  • 1 geprakte banaan of appel in kleine stukjes
  • 1 tl bakpoeder
  1. Oven op 180°C
  2. Meng alles tesamen, de platte kaas op het einde. Als je vindt dat de consistentie vast genoeg is, stop dan maar met de platte kaas. Hoe lopender de massa, hoe platter de broodjes.
  3. leg bakpapier in de ovenschaal
  4. verdeel het deeg over 6 kleine broodjes
  5. Bak 15-20 minuten
  6. Eet en geniet

 

 

5 Comments

  1. boomie 28 mei, 2015 at 09:44 - Reply

    Gepind!

  2. Wildcard 28 mei, 2015 at 11:41 - Reply

    Ziet er in elk geval lekker uit :)

  3. Caro 28 mei, 2015 at 22:43 - Reply

    Ga ik morgen bakken voor mijn man die de 20 km door Brussel loopt. Maar zelf ga ik er natuurlijk ook van eten. ;-)

  4. K. 31 mei, 2015 at 19:41 - Reply

    Hoeveel weegt 1,5 dl kwark ongeveer? Ik heb al een poging ondernomen maar veel te veel kwark gebruikt. ;)

    • Annelyse 31 mei, 2015 at 19:43

      Geen idee. Ik heb ondertussen nog een keer dit recept gemaakt en de platte kaas gewoon toegevoegd tot ik de consistentie goed vond (minder als 1,5 dl alvast). De broodjes waren nu wat volumueuzer)

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.