Afstand 37km – Bestemming Grañón – Overnachting Albergue San Juan Bautista 

Het regende vanmorgen … goed nieuws want we sliepen dan maar een uur langer tot het over was.

37km deden we maar, maar voor mij waren het zware kilometers. We volgden de caminoroute  (wat meer op en neer dan via de grote baan en op de koop toe op gravel … ik mocht mijn betere duwwerk eens tonen)

Nog steeds komen we sommige pelgrims van enkele dagen geleden tegen …. sommigen stappen meer dan wij fietsen… impressionant.

Ook kwamen we onderweg Belgen tegen en bleek de vrouw een fietsmakker van Bjeurn te kennen … weer een bewijs dat de wereld klein is.

Deze nacht slapen we in een kerktoren (jammer genoeg beneden), in een grote zaal met matten (waar wij luxebeesten ons matje bovenop legden). Er werd samen gekookt en gegeten en morgen is er ook gemeenschappelijk ontbijt, elke albergue heeft zo zijn eigen regels. Uit respect ging ik naar de mis, maar het bezinningsmoment laten we aan ons voorbij gaan. De kinderen hebben immers schrik van het grote beeld van een ter dood veroordeelde en bloedende Jezus met de doornenkrans op zijn hoofd, dat in onze slaapzaal staat. Vermits wij moe zijn is het niet zo’n grote opgave om ons gewoon erbij te leggen.