Eigenlijk was het zelfs gisteren de laatste zomerdag, toen kropen we in de middag nog bijna in de schaduw en leek het nog of we in de zee konden springen om te gaan zwemmen. 

Maar morgen begint een periode van regen en nachtelijke temperaturen tot zelfs 5 °C (en in Sevilla waar we heen gaan zelfs 1°C). Brrrr … ik had het zelfs vannacht al koud bij 12°C. 

Vandaag werd Vic zijn haar geknipt … iets minder evident dan thuis. In plaats van de tv als afleidingsmanoeuvre was er nu Liv die een verhaal voorlas, in plaats van een kruk was er een koude energiezuil om op te zitten en in plaats van binnen was het op een redelijk warme dag waarop het draaglijk is om in je blote bovenlijf te zitten. 

Eind goed al goed … minder opkuis nadien voor de mama en Vic lijkt nu op Pico Coppens  (haar is toch altijd mooier enkele dagen nadat je van de kapper komt)
We deden eens een toer rond de camping


Onze buren hebben het mooiste VW-busje ever  .. goud gespoten  en met pantermotief binnenin. We hebben ook al gemerkt dat de ramen ’s morgens gekuist worden.
De andere buren hebben een camion omgebouwd tot mobilhome … ook impressionant

Deze Britten maakten hun buggy zelf en toeren er heel Europa mee rond. Op de vraag of ze favoriete landen hdden zeiden ze “Europa … wij zijn tegen de Brexit”

De bussen zijn ook populair … we verschieten er dikwijls van  hoe groot de mobilhomes zijn … en dikwijls dragen ze nog een aanhangkarreke met een Smart of andere kleine wagen erop, of een trailer met fietsen en moto’s erin.

Deze is ook één van onze favorieten. De pick-up home met uitschuifbare onderdelen.

Maar de truck  van Jim en An is onze aller favoriet. Jim en An zijn afkomstig van de UK, maar hebben daar alles verkocht en leiden nu een trekkend bestaan, op zoek naar iets om zich te vestigen (en Portugal bevalt hun wel). Ze hebben deze Amerikaanse mobilhome en buiten de uitschuifbare compartimenten is het grave eraan dat ze hun bed kunnen wegklappen zodat hun buggy erin kan gereden worden. Zeer zeer tof … we kregen een rondleiding en zijn danig onder de indruk, op het dak is er zelfs een soort tribune waar je kan gaan opzitten  (voor als je naar een race zou gaan kijken)

Ik begin echter stilaan te dromen van een omgebouwde camionnette om mee rond te touren. Voorlopig blijft het nog bij dromen en volstaan onze fietsen.