Eigenlijk hebben wij het een beetje gehad met de citytrips … de natuur zijn we nog bijlange niet beu, de steden al wat sneller blijkbaar. Wat helemaal niet wil zeggen dat er iets mis in met Göteborg.

We deden een aangeraden wandeling door de stad en pikten daar onze impressies uit.

 

Viewpoint skansen kronan … waardoor we 192 trappen moesten klimmen deden we enkel met ons kakelnestje. Liv bleef liever beneden want het leek haar te vermoeiend, maar toen wij terug tot bij haar kwamen was ze helemaal buiten adem van “haasje over” te spelen in de speeltuin.

Hotel Avalon met zwembad op het dak … de zwemmers zouden wel beter hun handen uit hun broekje houden, want iedereen beneden had dat gezien natuurlijk.

Veel park … waar de hipsters komen picnicken en het statiegeld op blikjes een heuse commerce geworden is. Elke 2 minuten passeert er iemand om te vragen of je blikje al leeg is.

Waterfonteinen aan het beeld van Poseidon.

Openbaar toilet met groendak

Feskekörka, een vismarkt in een gebouw dat net een kerk is.

De Teslashop … waar Bjeurn zeker binnen wou. We weten nu dat de naamgeving van de Teslawagens (Model S, Model 3, Model X, Model Y) van SEXY komt, dat Tesla’s in Noorwegen relatief goedkoop zijn tegenover de andere wagens door alle voordelen (geen tax, gratis parkeren, gratis elektriciteit, …) maar dat dat in Zweden nog niet zo is. Dat verklaart waarom we zoveel elektrische wagens in Noorwegen zagen. In Zweden zien we feitelijk ongelooflijk veel oude Amerikaanse sleeën.

 

Werken aan Vic zijn looks … eerst nieuwe kleren kopen want hij groeit gelijk kool. Zijn smaak is natuurlijk niet de mijne, zijn broek moest van hem vooral “veel zakken” hebben (voor al zijn rommel in weg te steken). Gelukkig vonden we iets waar we ons beiden in konden vinden. En dan kochten we nog een folieke … een lego-trui (zie verder). Voorts mocht ik nog wat experimenteren met zijn haar, zijn nieuwe kapsel (dat iedereen hier in het noorden heeft) vindt hij geweldig. Dotjes, staartjes, vlechtjes, los … de jongens mogen het hier allemaal, al was Vic zijn vlecht wel even snel weer los.

Na de skypesessie met de familie gisteren begint het ons te dagen … het einde van ons avontuur is nabij en dat voelt confronterend en dubbel. Deze avond hebben we ook de laatste dagen geboekt … die zullen we namelijk doorbrengen in legoland, een mooie afsluiter.
Op de camping praatten we nog met onze buurvrouw, ze vertelde dat ze op haar 45 jaar in de zetel zat, al rokend en met een kapotte rug, peinzend dat ze nooit nog zou kunnen werken. Op haar 51 stopte ze met roken, deed haar auto weg en kocht een fiets. Na 2 weken rookstop merkte ze al dat ze veel meer energie had en nu is ze een totaal andere persoon… een sportieve en fiere vrouw die leeft voor fietsreizen. Een mooi verhaal vond ik dat.
Op de camping hebben we waarschijnlijk ook al de naam “schoeiers van de camping”. Een man smijt een blikje in de vuilbak en Vic kon een kreet niet onderdrukken, plots komt die man terug met een zak vol lege blikjes en hij zegt “Het was gewoon maar blik zonder statiegeld dat ik wegsmeet, maar als je wil mag je deze zak hebben”. Vic content (speciaal mensen zenne, die blikjesrapers)