Afstand 48km – Bestemming Oxford – Overnachting Camping Valley farm

Nog voor de lunch legden we 32km af en kwamen we op de camping aan … alvorens de grootte hitte uitbrak (vandaag 27°C en morgen 30°C). Zo zien we dat zonder heuvels, wind en offroad wegen alles veel vlotter gaat.

Nadat we eindelijk geïnstalleerd waren en onze gewassen kleren hdden opgehangen aan onze tent kwam onze buurman echter zeggen dat we te dicht tegen hem stonden en vroeg hij ons om onze tent te verplaatsen. Een moment dat even niet leuk was … we hadden het sympathieker gevonden als hij dat gezegd had voor onze tent vastgeharingd stond. Enfin, na veel vijven en zessen besloten we toch te blijven staan (en blijkbaar zijn we nu terug vriend, want Bjeurn staat nu heel vriendelijk met hem te praten over de brexit)

In de namiddag bezochten we Oxford … met enthousiaste kinders want een deel van het Harry Potter verhaal is gebaseerd op Oxford.

Oxford is een mooie stad maar viel toch wat tegen door de gigantische drukte en door de toeristische bussen die oversteken wel heel moeilijk maakten.

Uiteindelijk deden we wat schoolwerk in het park aan Christ Church en sloten we de avond af met fish and chips.

En ’s avonds in de supermarkt zei een vrouw me nog dat mijn kinderen geen manieren hadden omdat ze rondliepen in de winkel … ik vrees dat ik dat duo nooit helemaal zal kunnen temmen.