Afstand 36km – Bestemming Uffington – Overnachting Britchcombe Farm

We moesten vandaag spaarzaam zijn met onze elektronica. Hoewel we zonnepanelen hebben en naafdynamo zijn we nog niet geheel zelfvoorzienend. De naafdynamo slaagt er wel in om onze garmin op te laden maar onze gsm’s en externe batterijen dat trekt hij precies niet …. waarschijnlijk omdat we niet snel genoeg fietsen.

’s middags aten we bij de lokale festiviteiten van Doggy Day, een ludieke hondenwedstrijd (verkiezing van hond met de witste staart, het parcours der verleidingen, met hondeneten waar ze aan moeten weerstaan, …). Hier kon Liv haar hartje ophalen en zoveel hondjes strelen als ze wou.

In de namiddag hadden we echter onze eerste platte band, wat goed uitkwam want zo leerden we 2 trekkers (blijkbaar heten wij “Bikepackers”) uit Birmingham kennen. Zij bevestigden wat we al gemerkt hadden, dat er in Engeland helemaal niet veel gefietst wordt. Ze wilden persé met ons op de foto om aan hun vrienden te tonen dat zij niet de enige zotten waren (ik moet nog wel wat oefenen met de selfiestick) en we hebben direct ook een slaapplaats in Birmingham aangeboden gekregen. Waar een platte band al niet goed voor kan zijn.
We reden ook op Fox Hill … de naam was niet gestolen … onderweg kwamen we 2 platgereden vossen tegen.

De camping vonden we via Archies (een campingapp) en is ook een toppertje. Heel basic maar in zo’n prachtige omgeving en zo rustig (er staan 4 tenten op een groot terrein) … wij mochten ons zetten naast onbewoonde tipi’s en gebruikmaken van hun kampvuurkring en tafel. Dit is de eerste camping waar we vuur mogen maken en we profiteerden ervan om van broodjes op een stok en marshmallows te doen.

En dan volgde er nog een fantastische zonsondergang. Memorabel.