Afstand 18km – rustdag Oxford – Overnachting Camping Valley farm

Als ze 30°C voorspellen kan je maar beter een rustdag inplannen.

De voormiddag gebruikten we om wat uit te slapen (dat zou beter gelukt zijn als ik niet om 7u uit de tent gebakken werd), schoolwerk te doen, een kaartspel te spelen en merken dat Vic nog steeds niet tegen zijn verlies kan, onze nageltjes eens te lakken  en ons zomerjurkje eens aan te trekken.

In de namiddag fietsten we naar wolvercote, waar je rustig kan zwemmen in de Thames. En waar Vic zijn vuil-water-angst overwon en dapper overzwom, met mezelf en Bjeurn ernaast, want ik ben ook niet scheutig op zo’n zaken. Eens die angst overwonnen was, sprong mijn gehele kroost vanuit de bomen het water in.

Onderweg kwamen we trouwens de tweede keer een dode das (badger) tegen. Groot dier, met beerachtige mond … vreemd genoeg waren bij beide exemplaren de kenmerkende zwart-witte strepen verdwenen waardoor we niet direct wisten wat we voor ons hadden. Foto’s zijn te gruwelijk voor mijn blog, maar kunnen wel op de Facebookpagina (voor link zie rechter zijbalk) aanschouwd worden.


Dit was een heerlijke rustdag maar toch ben ik blij dat we morgen weer verder trekken. Ik heb het wat gehad met deze camping waar onze buurman de hele dag in zijn tent ligt te braden (en wiet smoren en drinken) en enkel zijn hoofd buiten steekt om over te geven (nu snap ik waarom hij vond dat we te dicht tegen hem stonden), en waar de (dure) douche op hol slaat tussen koud en heet, en voortijdig stopt terwijl ik nog met een hoofd vol shampoo sta.

Het is trouwens nu een super mooie volle maan, toch kijk ik ook uit naar nieuwe maan zodat we de sterrenhemel in al zijn glorie kunnen aanschouwen, maar die kans krijgen we nog wel, me dunkt.