Afstand 15km – Hoogtemeters 78 – Bestemming Nykøbing (Denemarken) – Overnachting Shelter aan het water


Plezant dat het was, het bezoek bij familie 44!!! Ik weet niet of zij beseffen hoeveel deugd het doet om eens aan te schuiven aan een rijk gedekte tafel (met speculaaspasta en zachtgekookte eitjes) om eens verpamperd te worden en vooral hoe tof het is om nog eens het gevoel van vriendschap te ervaren. Want hoe tof het ook is om met je gezin rond te trekken, we missen allemaal wel eens een plezante tijd met anderen.


We vertrokken niet graag, maar dat is de tol van het trekkersbestaan.


   

Ver fietsten we niet, we besloten te profiteren van het mooie weer (eenmalige gebeurtenis in Denemarken). Ik merkte trouwens dat ik niet geestelijk maar wel lichamelijk verslaafd ben aan koffie, ik dronk immers 24u geen koffie en dat resulteerde in hoofdpijn … vreemd want ik beschouw mezelf niet als een koffiejunkie.

We vonden een toffe shelter aan het strand, een plek die populair blijkt bij Denen die de hond uitlaten. Eén voor één kwamen ze een gesprekje met ons doen, en allemaal kloegen ze over de natte en koude zomer, die tot nu toe slechts 2 dagen boven 25°C telt. Liv oefende als hondentrainer (ze heeft feitelijk echt talent  .. zo zonde dat ze van haar ouders geen hond krijgt), en we leerden dat honden een zwemmersstaart kunnen krijgen (zoals in een tenniselleboog).

Liv is na de ontmoeting met Mats nog meer in de ban van hout en zakmessen en spendeerde de rest van de namiddag aan houtbewerking en ze besliste dat ze een zakmes wil voor haar verjaardag.

    

  


Verse zelfgevonden oesters, BBQ en marshmallows  … zo sloten we de dag af, en met regen natuurlijk, we zitten al aan een reeks van 13 opeenvolgende regendagen en we gaan voor meer !!!!