Jaap gaf onze kinderen een opdracht … eentje dat ze heel serieus opnamen.

Bedenk de 5 leukste momenten tot nu toen van je reis en vertel er iets over.

Eerst deden we met zijn allen een brainstormsessie, daarna schreven de kinderen hun top 5 op papier en vandaag presenteerden de kinderen hun top 5 voor onze gastheer en gastvrouw.

Liv

  1. Muxía en Fisterra
  2. Manus
  3. Wolvercoat
  4. Broodjes op een stokje
  5. Na een zware dag en een volle albergue hebben we in een chique albergue geslapen

Vic

  1. Muxía
  2. Voetbal in Porto
  3. Sintra
  4. New Forest
  5. Storm in Frankrijk

Op vlak van een spreekbeurt kon dit tellen !!!

We willen dit wel niet de beste momenten noemen, want als we iets geleerd hebben is dat je de dingen geen ranking kan geven. Onze ervaringen zijn allemaal verschillend en uniek en niet te vergelijken … laten we het de kinderen hun “uitgelichte” momenten noemen. 


Voorts werd er vandaag ook nog van geprofiteerd om wat extra schoolwerk te doen … een tafel en stoelen, mandarijntjes vers van de boom, zicht op prachtige tuin, rivier en oceaan, schoon weer, … de omstandigheden voor het thuisonderwijs zijn niet altijd zo idyllisch.

Maar geen paniek dat onze kinderen te hard aan het werk gezet worden, er is ook nog tijd voor wat ontspanning en liefde.

Deze poes Tijger is trouwens een zwerfkatten die ontwormd en gecastreerd is en daarna opgenomen in het gezin van Jaap en Jeanine. Dat kan je zien aan het oor van Tijger, bij zwerfkatten die van de straat worden gehaald knippen ze immers een stukje van hun oor. Er zijn hier immers veel zwerfkatten en honden, tof dat deze toch aan een goede thuis is geraakt.