Het leven in de molen is heerlijk … net vakantie. Ons ritme gaat ineens wat trager. Wij slapen uit en de kinderen kijken naar de tv (in het Vlaams en Nederlands) …. zalig.

We kunnen er ook maar niet van over hoe mooi het hier is. Het domein is prachtig en heeft een mooi zicht op de oceaan en de rivier. En de molen is zo mooi gerestaureerd … wij zitten hier goed.
Het was ook de moment voor wat inkopen bij decathlon, nu er eentje in de buurt is. Fietsgerief, kleding voor de kinderen die blijkbaar als een pak gegroeid zijn, sokken en handschoenen (want het wordt kouder) en nieuwe sandalen voor Liv. De kinderen zweren nog steeds bij sandalen, ikzelf ben al lang op sportschoenen overgestapt, alhoewel sandalen op een regendag wel slimmer zijn.

Ongelooflijk trouwens hoe veel en hoe lang de winkels in Portugal open zijn. Decthlon is zelfs op zondag van 10 tot 22u open, de lidl zelfs van 8 tot 22u.

Jammer genoeg knalde ik op terugweg tegen de grond, de schade bij mezelf was miniem, Vic (die de valkampioen is, is al een expert in snel van de fiets te springen  .. hij had helemaal niets) maar ik maakte wel brokken aan de fiets. De bevestiging van onze fietstas is stuk  .. niet zo erg, maar toch benieuwd hoe we dat weer moeten oplossen.

Het domein ligt op een berg, de eerste dag haalde Jaap de kinderen en een deel van de bagage op met de auto aan de voet van de berg. Vandaag reden we de berg zonder bagage maar met kind op  … en is voor mij het bewijs geleverd dat de kinderen hun eigen gewicht niet getrapt krijgen. Dat mag ik niet vergeten als ik het moeilijk heb onderweg en als ik aan mezelf begin te twijfelen. Want soms snap ik niet dat we van zo’n beperkt aantal kilometers zo moe kunnen zijn.