Aan elk paar nieuwe loopschoenen wijd ik wel een blogpostje.
Niet enkel omdat dat wil zeggen dat ik er weer 1000km de revue gepasseerd zijn (949 om precies te zijn) maar ook omdat dat het een goede manier is om achteraf terug te vinden wanneer ik ook weer het vorige paar gekocht had.
En welk merk en type dat ook weer waren (met het gedacht om het volgende paar eventueel op internet te kopen).

 

Op internet loopschoenen kopen, daar heb ik me echter nog nooit aan gewaagd. Ik ben iets te blessuregevoelig en ik vertrouw dan toch liever op een verkoper die me op de loopband evalueert met de nieuwe schoenen.

Waar ik vroeger altijd mijn schoen een dorp verder kocht, ging ik nu eens naar Runners Service Lab in Zwijndrecht. Niet echt bij de deur, maar ik had er al zoveel goeds over gehoord, dat ik het toch eens wou testen.

Het eerste wat de verkoper me daar vroeg, was (en denk er een héél misprijzende blik bij) “Waar heb je je huidige schoenen gehaald?”
Mijn oude vertrouwde Brooksmodel is dus blijkbaar het zwaarste en stugste model van Brooks en helemaal niet geschikt voor mijn voetenstand en mijn gewicht.

Uiteindelijk liep ik enkele keren over en weer over de loopvloer, en kreeg ik enkele schoenen voorgesteld.

De keuze was niet gemakkelijk, echt schone schoenen worden me nooit voorgeschoteld, maar op aanvraag toverde de verkoper toch iets met een beetje roos tevoorschijn.
Nog niet echt mijn droomschoen, maar de kwaliteit is belangrijker denk ik dan maar, en het werden dus deze Asics T3B5N / TRS Gel Nimbus 15 L in maat 40 (een maat groter dan ik normaal heb). Het zooltje werd daar ter plaatse nog iets aangepast.
New running shoes

De keuze had evengoed kunnen vallen op de Brooks Women Dyad 7 in maat 40, wat ook geen slechte keuze was geweest, maar ik droomde al zo lang over die roze loopschoen.
Untitled

 

 

Wat de betrouwbaarheid van zo’n voetanalyse nu echt  is, daar heb ik geen idee van.
Het feit dat 2 winkels die goed aangeschreven staan (alhoewel ik over mijn oude winkel meer en meer negatiefs hoorde), elkaar helemaal tegenspreken geeft me niet veel vertrouwen.
Weten die verkopers echt over wat ze praten, of is het gewoon wat verkoperspraat met wat bluf?
Geen idee … we zullen zien … en hopen dat dit een blessurevrij jaar wordt … ik ben alvast content met de roze schoenen.