Fietsafstand 3km – Bestemming Civitavecchia (Italië) – Overnachting B&B Quattro Stelle al Porto

 

De ferry is voor ons het ideale vervoersmiddel, het is geen probleem om de fietsen erop te krijgen (we rijden ze gewoon binnen en parkeren ze ergens in de laadruimte) en het is goedkoop (Barcelona tot Civitavecchia kostte €133 voor 4 personen inclusief de fietsen die trouwens gratis waren). Maar dat wil niet zeggen dat we houden van reizen met de ferry.

Een ferry, dat klinkt leuk … precies een cruise! We hebben nog nooit een cruise gedaan, maar we hopen dat dat leuker is dan op de ferry zitten (zelfs al had onze ferry een -leeg- zwembad op het dek).
Wat er dan onaangenaam aan is, daar kan ik moeilijk de vinger opleggen. Ik vermoed de combinatie van deining van de zee en een tekort aan verse lucht in het schip. In de ferry hebben we altijd ‘ne voze kop’ en deze keer hadden zowel Bjeurn als ik echt hoofdpijn. Ik vermoed dat iedereen daar wat last van heeft want het lijkt of alle passagiers slechtgezind zijn.

Een ferry kan goedkoop zijn, zeker als je net zoals ons geen kajuit boekt om te slapen, wij vermoeden dan ook dat ze hun winsten maken op wat geconsummeerd wordt op de boot. Zo is er bijvoorbeeld een casino, de mogelijkheid tot WIFI voor €10 per dag, menig bar en een restaurant, dat eigenlijk de enige plek is waar je aangenaam kan zitten. Je had ook de truckersruimte (waar we eigenlijk niet mochten komen, maar wat iedereen wel deed) en daar werd dan vollembak gerookt onder het “non smoking sign”, er waren zelfs assenbakken.
Het was ons dus niet zo duidelijk waar we onze picknick konden eten (dit werd een keer het dek, en een andere keer een uithoek van het restaurant), ons rustig te zetten om huiswerk te maken (dit werd een bar) en te slapen (dit werd een ruimte vol vliegtuigzetels waar gelukkig niet veel anderen sliepen).

Ook voelden we ons 10 jaar terug gekatapulteerd, toen er nog geen rookverbod was in horeca. Heel het schip had een sigarettengeur, vermits zelfs het personeel zich niet aan het rookverbod hield. 

De kinderen waren wel grappig, ze vroegen om naar de kids club te mogen gaan … meestal zijn ze daar niet voor te vinden, maar nu vonden ze dat het hoogtepunt van de overzet.

Toen we eindelijk in Italië aankwamen hadden Bjeurn en ik hoofdpijn en waren we slechtgezind. Op de ferry hadden we ook niet echt leuke contacten gelegd. Ik vermoed echt dat een ferry zich daar niet toe leent (vermits ik echt denk dat een ferry slechte vibes heeft) en misschien was ook het publiek, voornamelijk puberende kettingrokende scholieren, dat niet echt met ons matchte. We stelden ons luidop de vraag of Italië en zijn bewoners ons wel zou bevallen. (Spoiler … na een goede nachtrust ziet alles er rooskleuriger uit)
Gelukkig hadden we een B&B geboekt vlak aan de haven. We hadden trouwens nog heel wat te regelen, een plek boeken om te verblijven in Rome en de route inplannen. Groot was de frustratie toen het WIFI ons in de steek liet, soms is slecht werkend WIFI nog irritanter dan geen WIFI.

Enfin … ons verblijf in Rome is uiteindelijk geboekt en we weten hoe we er naartoe moeten rijden.

Update: Hoofdpijn en ne mottige kop is blijkbaar een (milde) vorm van zeeziekte. Een logische verklaring eigenlijk waarom we ons zo miserabel voelden … we waren gewoon zeeziek !!!