Je vier (gelukkig tijdelijk – twee ervan althans) kinderen entertainen op een snikhete als je geen tuin hebt … het BLOSO-domein in Hofstade is een goei optie.

Hoewel het op 3km van ons huis ligt besloot ik toch maar de wagen te nemen. Mijn twee vallen op een week tijd zitten toch nog wat in mijn hoofd … en veilig ter plaatse geraken met een 6jarige, twee 4jarigen en een 3 jarige, dit lijkt niet meer zo evident.

Waar er 2 jaar geleden héél veel overlast was, werd het domein verleden jaar volledig betalend voor niet-zemstenaars. De Zemstenaars durfden terug komen en de niet Zemstenaars bleven weg. Ideaal voor ons, maar waarschijnlijk kosten-baten niet rendabel.

Dit jaar is enkel het strandgedeelte betalend, en vandaag was de eerste betalende dag. Eens uitproberen dus.
Aan de kassa was het alvast 20 minuten aanschuiven. Met een beetje schrik, want ze kunnen er nog altijd geen digitale identiteitskaarten uitlezen en mijn toegangspasje was vervallen … (gelukkig hebben ze dit niet opgemerkt aan de kassa).

Op het strand zelf was het druk, maar niet echt overdreven. Toch was het veiligheidsgevoel nog niet zoals het moest zijn.
Toen we naar ’t WC gingen, liepen 3 van mijn kinders alvast voorop. Ineens zie ik een volwassene die zit op een dorpeltje naar hen roepen ‘ga ergens anders spelen, ga hier weg!!!!’
Dat kan ik dus niet verdragen hé, dat volwassenen mijn kinderen zo aanspreken en ik zei hem direct dat hij mijn kinderen (die echt niet stout geweest waren, voor de verduidelijking) met rust moest laten.
En diene mens riep me toe “Heb je dan liever dat ze hier bij mij zijn, met alcohol en drugs”
(en inderdaad, de man had een plastieken fles met één of andere drank in zijn hand en een joint in de andere hand … en hij zag er niet echt helder meer uit).
In de terugweg durfde de 6jarige er niet meer passeren en riep mijn 4-jarige met luide stem dat ze toch niet luisterde naar die stoute boef (mijn kind is veel te spontaan, ik ga daar echt mee moeten oppassen)

Dit was niet de enige joint die ik daar vandaag zag, ik vond het ongelooflijk … de ene groep jongeren na de andere met een waterpijp, of jointjes aan ’t smoren.
Nooit gezien … direct gemeld … en hopelijk meer controle op ’t strand, of hofstade-plage zal altijd een beetje ghetto blijven.