Zo’n schoon domein. Ideaal om te picknicken, naar de speeltuin te gaan, te gaan joggen, zwemmen in de vijver en te zonnen op het strand … in theorie.

Het domein komt de laatste maanden immers vaak in het nieuws. Met een problematiek waar de omwoners zich al jaren van bewust zijn, maar dat tegenwoordig exponentiëel lijkt toe te nemen.

Allochtone jongeren(bendes) nemen het daar over.

Op zomerse dagen durf ik hier amper nog komen. Het onveiligheidsgevoel overheerst
…het strand is uitgesloten
… de speeltuin moet je je kinderen beschermen tegen jongerenbendes die het speeltuig inpalmen en hier wild op tekeer gaan

Zelfs rondom het domein moet je op je tellen passen. In troep wandelen wildparkeerders op het fietspad naar de ingang. Zo heeft Bjeurn (in de gedaante van papa met dochter achter op zijn fiets) eens bijna slaag gekregen toen hij het waagde om met zijn bel te rinkelen om door te kunnen rijden.

Zo is een meisje van ons dorp dit weekend met stenen bekogeld omdat ze met haar fiets niet de ondergrondse tunnel (ingenomen door de bende) in durfde fietsen.

En ieder busgebruiker weet dat op de lijn mechelen-vilvoorde (met halte aan het domein) regelmatig schermutselingen zijn … ik heb alvast al schrik gehad op die bus en veel compassie met de chauffeur.

Zo is ook een lijnbus die onder politiebegeleiding het domein verlaat geen rariteit en zijn we al gewend aan de constante politie-aanwezigheid rondom het domein.

Jammer … echt jammer … dat dit domein geen ‘lust’, maar een ‘last’ wordt voor de omwonenden.

Laat die omheining en betalende inkom maar snel komen (ik zou echter niet graag aan de kassa willen zitten)