Misschien ben ik wel aan het muggenziften (want ik heb niet veel sympathisanten in mijn ergernis), maar iedereen heeft recht op zijn dada’s.

Sinds een tijdje is het bloso-domein van Hofstade betalend geworden, en terecht, want het was daar de laatste jaren zo onaangenaam geworden dat de buurtbewoners er niet meer kwamen.

Nu kunnen de inwoners van de lokale politiezone gratis binnen op vertoon van identiteitskaart. Maar daar begint het al
… mijn identiteitskaart is destijds uitgereikt in Mechelen. En aangezien ze aan het bloso-loket deze kaart niet kunnen uitlezen werd ik de eerste keer al direct weggestuurd.
Niet leuk als je aan je je dochter hebt aangespoord om 2km te fietsen met als belofte dat ze naar de speeltuin mag. Soit, terug naar huis met 2 huilende kinderen.

De volgende keer nam ik een uitprint van mijn identiteitskaart mee.
Tegen mijn princiepes, want ik vind dat  ze die kaart maar moeten kunnen uitlezen. Wat zijn we nu met zo’n elektronische identiteitskaart als we erbij altijd nog een A4papier moeten steken. Precies of mijn portemonnee nog niet vol genoeg zit.
Maar ja … voor een speeltuin die je wekelijks bezoekt mag je al eens je princiepes opzij zetten.

En ja … de 5 volgende keren mocht ik binnen.

De laatste keer echter, werd me duidelijk gemaakt dat ik ‘voor ene keer’ met dat document binnenmocht, maar daarna nooit meer. Een uitprint heeft geen enkele waarde, wat dat kan je gemakkelijk photoshoppen. Ik moest op de gemeente ‘een pasje’ gaan halen.

Nu weet ik niet hoe het bij jullie op de gemeente zit, maar in Zemst valt de toegankelijkheid ferm tegen. Al zolang ik me kan herinneren is de gemeente enkel dinsdagavond open tot 19u.
De -overdag- werkende Zemstenaars komen dus allen op die dinsdagavond. Aanschuiftijd van meer dan een uur is echt geen uitzondering. Daarmee dat ik die plaats dus tracht te mijden.
Zeker zoals het er bij ons tegenwoordig aan toe gaat. De man pas na 19u thuis en de avondshift voor moeder de vrouw.
Neen … een dinsdagavond met 2 hongerige/moede (hongerig als ik direct na ’t werk ga en moe als ik pas na ’t eten naar daar trek) kinderen op het gemeentehuis, daar word ik echt niet vrolijk van.

Online aanvragen dan … dat gaat al een geluk wel … hopelijk toch, dat een getuigschrift van woonst voldoende is voor de loketbediende aan het bloso-domein, want eigenlijk moet je een ‘speciaal pasje’ gaan halen, maar dat kan dus niet online.
En voor zo’n getuigschrift van woonst betaal je dan weer 2,5 euro (en neen, bij onze verhuis heb ik zo geen document gratis bijgekregen)
En ’t gaat met niet om dat geld, maar toch … de elektronische identiteitskaarten waren al een pak duurder en nu moet je nog eens bijbetalen voor een vodje A4, dat bewijst wat op je identiteitskaart staat (of tenminste … wat er ooit op heeft gestaan).
Wil dit nu zeggen dat we 2 jaar na de algemene invoering van de elektronische identiteitskaarten nog niet klaar zijn voor dit moderne snufje?
De identiteitskaart heeft me immers nog geen enkel voordeel opgeleverd dat ik met met mijn token of oude identiteitskaart ook niet kon, en de opmerking dat ze minder plaats inneemt in de portemonnee telt ook niet … wegens het noodzakelijke A4-tje
Leve de informatisering, leve de  elektronische identiteitskaarten, leve de bureaucratie !!!

EN NU … LAAT IK HET LOS !!!