Lezen is ontzettend tof, maar ook zo gevaarlijk … zoals gisteren … in één ruk las ik dit boek uit.
Omdat ik lopen zelf zo geweldig vind, lees ik er natuurlijk ook graag over. En hoewel ik zelf ook droom van een marathon kon ik me absoluut niet inleven in het hoofdpersonage. Jammer, waarom wordt er enkel maar geschreven over toplopers en nooit over gezapige lopers zoals mezelf.
Als je een ‘runners world’ openslaat, slaan ze je rond de oren met trainingschema’s van minimum 5 trainingen per week en tempo’s van minder dan 4min/km. En hetzelfde over de informatieve boeken over lopen … saai en voor de loopfreaks.
Vreemd dat er nooit iets verschijnt voor de overgrote meerderheid der lopers, de gezapigen zoals mezelf. Maar kom ik dwaal af, misschien moet ik maar eens een hele blogpost wijten aan dit, want ik heb er nog veel meer over te zeggen.
In elk geval, ’t is niet omdat ik niet hetzelfde soort loper ben dan Noor, het hoofdpersonage, dat ik het geen goed boek vond, integendeel.
Dit boek is een jeugdboek, en dat merk je ook wel, maar toch stoort het zeker niet qua stijl en inhoud.
Ik gaf dit boek op goodreads 4 sterren (5max), maar als ik met halve puntjes mocht werken zou het 3,5 zijn. Eén van de dingen die ik me altijd afvraag is, ga ik binnen enkele jaren nog weten waar dit boek over ging*? En bij dit boek vrees ik van niet.
*Enkele voorbeelden van flarden die ik me herinner van boeken die ik jaaaaaren geleden heb gelezen. Niet altijd de hoogstandjes, maar ze bleven wel bij.
Bloemen op zolder … gaat over die reeks waar mama’s hun kinderen op zolder opsloten/verstopten en dan nog eens stiekem probeerden te vergiftigen met arsenicum tussen hun boterham en waar er ook nog incestueuze relaties tussen de kinderen ontsproten.
Carrie … dat meisje dat met haar ogen dingen kon laten bewegen (ik kan dat niet, ik weet het, ik heb er genoeg op geoefend) – en zo weet ik over de meeste boeken van Stephen King nog wel vrij veel
Confessions of a Shopaholic … over die vrouw die op ’t eind van ’t boek tot de conclusie kwam dat ze niet ‘minder moest kopen’ maar ‘meer moest verdienen’
Het Parfum … een lelijkaard die zot werd van (vrouwen)geuren en die vrouwen verscheurde
Duet met valse noten … een boek waar ik in het middelbaar zo mee dweepte. Een liefdeshistorie tussen Liselotte en Lander (als ik het me nog goed herinner), die op een bepaalde moment mis loopt en waarna Liselotte in een rolstoel beland.
Bloemen op zolder en de vervolgen: wel 1000 keer gelezen in één en meerdere rukken.
Carrie: idem.
De rest van Virginia Andrews,… ook. :-)
Confessions of a shopaholic: allemaal en mijn dochter heet nu Rebecca.
Duet met Valse noten: ook maar hééééééééél lang geleden. Dat haal ik dra nog eens opnieuw.
Ik kan geen boeken toevoegen op diene goodreads blijkbaar, het zegt dat ik daarvoor in de bib moet werken,…???
Jep, duet met valse noten zit na al die jaren ook nog in mijn hoofd. Dat is zo’n echte blijver, hè.
Ik kreeg gratis het nieuwe loopblad Running.be toegestuurd en daar staat een hele reportage in van Sabine Appelmans die zich voorbereidt op de marathon van New York. Het fijne (want ik deel je ergernis en je loopt dan nog sneller dan ik) was te lezen dat zij tussen de 9 en 10 km per uur traint. En er staat bij dat het totaal niet evident is voor topsporters dat ze zouden uitblinken ook. Ik durf (ik loop ook tussen de 9 en de 10) aan sommige straatwedstrijden zelfs niet meedoen met mijn snelheid ! Keep on running and reading !
De freaks die vijf keer per week trainen hebben waarschijnlijk geen partner, kinders, job of andere hobby’s .. Wij zien dat gewoon véél ruimer !! Beter toch ?
Ik zal al content zijn als ik volgend jaar slaag in een halve marathon en ja, ik train ook “maar” aan negen of tien per uur. Maar, ik ben wel fier dat ik er tijd voor wil en kan maken ondanks een job, kinderen, partner en veel te veel andere hobby’s !!
Overigens, die freaks staan waarschijnlijk ook nog eens vijf keer per week te pronken met gewichten op de fitness !!
Misschien moet je in navolging van “allemaal rokjes” es een boek schrijven voor ons, de gezapige loopster !!!
Virginia Andrews … zou dat nog zo goed zijn als we dat nu opnieuw lezen? Ik las die reeks ergens als tiener, misschien bijna twintiger.
Els Beerten, er ligt er hier ook eentje klaar in de boekenkast omdat LIDD daar zo positief over was. Toch wel plezant, die Goodreads!
Enne ik lag bijna plat bij sommige quotes van dochterlief (één van de vorige posts).
@ilse: ik vond het andere boek van Els Beerten super, dit gewoon een leuk boek. Volgens mij zijn die boeken nu niet zo goed meer van Virginia Andrews … Maar toen, verslond ik ze :-)
Oooh Duet met valse noten! Ik begin bijna terug te wenen als ik aan het verhaal denk…
@An: hoe kan dat nu, probeert dat nog eens, dat profiel op goodreads
@villa speelmama: ’t moet zijn, ik ben er blijkbaar niet alleen in
@kaat: is dat running.be boekje wat meer gericht op lopers als wij?
@ploetermoeder: awel ik ben daar ook fier op
@sas: maar komt eens hier, dat ik u tegen mijnen boezem druk
Annelyse; ik vind dat runningboekje wel in orde .. Staan goei tips in !!!
@Ploetermoeder: dan zal ik volgende keer dat eens kopen in plaats van mijn geld te geven aan een runners world (en er depressief van te worden)
“Born to Run” van Christopher McDougall. Een prachtig boek over de schoonheid van het lopen. Sterk gericht naar de tendens van blootsvoets lopen (wat trouwens een echte aanrader is) maar bovenal een boek dat het gevoel van lopen goed beschrijft.
Mijn zus heeft een paar jaar geleden op een “gezapig” tempo de marathon van Antwerpen gelopen in ongeveer 5uur. Als je wilt vraag ik haar eens om haar oude trainingsschema’s…
Is dat trouwens niet matilda van roald dahl die dingen met haar ogen kan bewegen?
@Julie: Matilda kan dat ook ja, Carry is een iets gruwelijkere versie
die trainingsschema’s, dat zou leuk zijn
[…] en 50 tinten. En las eens wat meer van eigen bodem. Elsschot, Brusselmans, Hemmerechts, Lanoye, Beerten, … konden me bekoren. David Allen veranderde mijn leven met zijn ‘Getting Things […]