Afstand 29km – Hoogtemeters 217 – Bestemming Århus (Denemarken) – Overnachting Camping Blommehaven

Dag 400 van onze trip, maar deze dag was eigenlijk geen jubileumeditie waardig.

Het was zo een dag waarop het heel veel regent (en geloof me … zo’n dagen zijn er eigenlijk niet zo veel … slecht weer lijkt altijd erger als je binnen bent).

Het regende toen we wakker werden

en toen even niet

   

om weer constant te regenen toen we aan het fietsen waren.

We namen onze laatste ferry van de reis en die was ontzettend duur, hadden we op voorhand geboekt dan was het meer dan de helft goedkoper geweest, maar omdat de Denen (en dat is iets typisch Scandinavië) alles enkel maar in hun eigen taal aangeven hadden we niet gezien op de website dat de prijzen exponentieel omhoog gaan als je ter plaatse tickets koopt (weer een lesje geleerd)

Om te bekomen van deze teleurstelling (en ook omdat we doorweekt waren) trakteerden we ons op een warme chocomelk … ja lap, weer €25 armer !! (maar hij was wel heel lekker)


 

     

 

   

Het hoogtepunt van de dag reden we per toeval voorbij. Een hertenpark, waar de herten wel heeeeel dicht bij komen. Gratis inkom, je mag er picnicken en je kan de herten appels en wortels voederen. Morgen moet het nog uitwijzen maar ik voorspel al dat dit onze grootste aanrader in Aarhus (of Århus … je mag het op beide manieren schrijven, zolang je het maar uitspreekt als Oorhus) zal zijn.

De camping zal alvast niet de grootste hit zijn, met zijn €47 per nacht is dit misschien de duurste camping tot nu toe maar hij doet me er weer aan herinneren dat ik een hekel heb aan campings (en zeker aan stadscampings). Mijn grootste probleem met de meeste campings is eigenlijk dat er vooral gemikt wordt naar campers en caravans en huisjesverhuur. Vandaag regent het en met de tent zijn we niet goed af. Er is geen overdekte plaats om te eten en de kampeerterreinen zijn drassig.

Zo zijn we vandaag 3 keer van plaats gewisseld. Het eerste plekje dat we kregen was een modderpoel en toen we ons installeerden op het volgende toegewezen plekje kregen we ruzie met de buren, een ingewikkeld verhaal, maar het komt erop neer dat zij over ons terrein wilden rijden (en reden) om op het hunne te geraken, waardoor wij geen plek meer hadden om onze tent te zetten, want hun auto kon anders niet door en ze hadden het resterende goede deel van ons grasplein nu toch al tot modder gemaakt. Toen we tot een oplossing wilden komen zei onze buurvrouw “Weet je, ik heb vandaag al genoeg meegemaakt, ik kan dit er niet bij hebben, normaal ben ik flexibeler maar nu niet.”. 

Wij vroegen ons af wat ze vandaag allemaal hadden meegemaakt, het zal zeker wel erger geweest zijn dan 40km gefietst te hebben in de gietende regen en doorweekt tot op uw onderbroek uw tent te moeten opzetten en die dan weer te moeten verplaatsen. 

In elk geval … geen ruimte meer voor ons, opnieuw naar de receptie en bragen voor een nieiwe plek. Derde plek goede plek.

Ondertussen is de sfeer op de camping naar festivalsfeer geëvolueerd, zo een editie met veel regen. Auto’s rijden zich vast in de modder, alle stukken gras worden kapotgereden, en mensen graven greppels rond hun tent. 

Onze tent lekt trouwens erger dan ooit … daarnet kreeg ik enkele druppels in het slaapcompartiment binnen.

Normaalgezien zouden we in Århus trouwens logeren bij Maria, Morten en Max, want zoals veel Denen gingen zij niet op reis in juli en augustus. Dit jaar zijn ze echter last minute toch naar Barcelona gevlucht. Geen wonder, de maand juli was in geen 38 jaar zo slecht in Denemarken. 

Wij verlangen al met weemoed terug naar onze shelter. En weet je wat nog het ergste is … morgen wordt er nog meer regen voorspeld.

Maar we gaan wel positief afsluiten … het is wel niet koud en we zien er ook nog de humor van in!!!