Een dag B-mine

2019-01-29T22:36:21+00:00januari 29th, 2019|Categories: Travel|Tags: , , , , |7 Comments

Sinds ik begon met minimaliseren zijn we ook gestopt met verjaardagskado’s te geven, enfin .. we geven geen spullen meer, maar wel ervaringen (dikwijls in de vorm van een verrassing)

Voor Bjeurn plande ik een dagje B-mine, in de voormiddag zouden we daar gaan klimmen en in de namiddag snorkelen tussen vissen.
Het geheim bewaren is niet volledig gelukt, want ik had op voorhand aan de kinderen verteld wat we zouden doen en Vic had blijkbaar zoveel schrik dat -toen we aan tafel wat geheimzinnig tegen Bjeun aan het doen waren- hij er ineens uit floepte “Mama, daar gaan toch geen haaien tussen zitten?

Enfin … misschien goed dat Vic zich versproken had want toen we in de auto naar B-mine zaten, vroeg Bjeurn ineens “We gaan toch niets doen waar ik mijn lenzen voor nodig heb hé?”
Doeme … tochwel !!! Gelukkig is Beringen zo klein dat je het centrum kan binnenrijden en tot op 20m van het kruidvat kan rijden. Dat issue was gelukkig snel opgelost.

In de voormiddag gingen we klimmen in de klimzaal Alpamayo. We zijn tegenwoordig in de ban van het klimmen en we hebben al enkele zalen gedaan, maar deze was toch wel de meest impressionante die ik ooit zag. Een grote boulderzaal, de hoogste klimmuur waar ik ooit boven geraakte (18m) een gezellige bar … maar vooral de bewaring van de authentieke elementen was magnifiek.
Het grappige was, dat een ex-collega mij een tijdje geleden deze klimzaal aanraadde … en 3 keer raden wie ik daar tegenkwam … diezelfde ex-collega die ik al in een vijftal jaar niet meer gezien had. Kei tof ook … want we kregen er een kleine training boulderen van hem gratis bovenop.

In de namiddag was het tijd voor de iets exotischere activiteit, snorkelen tussen vissen. Een tijdspanne van 2 uur kregen we hiervoor en dat was net voldoende. Plezant … zeer zeker, het is iedereen goed meegevallen. Nog spectaculairder dan ik had gedacht. Want er waren wel héél veel vissen en die zwommen wel héél dichtbij, verschieten soms ook als je ineens oog in oog staat (drijft, zwemt) met zo een vis. En ook wel grappig als je ineens iets glibberig in je hand voelt.

Onder ons zaten de duikers, in het bad waren ook wat autowrakken en bouwsels en aan de kant zat zelf een zeemeermin … er is blijkbaar ook een zeemeerminnenclub.

Na het zwemmen bezochten we nog even de avonturenberg, waar de kinderen zich uitleefden en we de mountainbikers in de gaten hielden.

Plezante locatie B-mine … voor mij was alles een dikke aanrader en een reden om tot in Beringen te trekken (vergeet wel je lenzen niet)

Praktisch

 • klimzaal Alpamayo 
  • reserveren is niet nodig
  • klimmen kost €10 (+€3 voor schoenen)
  • De bar heeft een beperkte eetkaart (croque monsieurs en soep)
 • Snorkelen bij Todi
  • zeker (online) reserveren
  • snorkelen kost €15
  • Er is ook een brasserie (geen idee van het aanbod
 • De avonturenberg
  • gratis en een must om eens tot boven te wandelen

7 Comments

 1. Le petit requin 29 januari, 2019 at 22:49 - Reply

  Oh, ik wist niet dat je in Beringen ook kon duiken! Wil al een tijdje C-Mine bezoeken, maar nu ga ik dat combineren met be-mine, denk ik :-) En die klimmuur, daar ga ik J. eens mee naartoe nemen, merci voor de tip!

 2. Delphine 30 januari, 2019 at 06:25 - Reply

  oh lijkt me echt een leuke uitstap.
  we hebben wel enkele vriendengroepjes waarmee we zo’n zaken zouden doen dus ik stuur dit zeker eens door

 3. An 30 januari, 2019 at 08:01 - Reply

  We bezochten met de familie het mijnmuseum en klommen ook de mijnterril op. En jawel, het was ook lekker in de brasserie :-). Maar de topper bleef wel die avonturenberg. Voor het snorkelen gaan we nog eens terug als Warre kan zwemmen

 4. Didier 30 januari, 2019 at 08:55 - Reply

  Hallo, jullie zijn werkelijk een zeer sportieve familie. Leuk dat we elkaar hebben leren kennen door die fantastische fietstocht die jullie maakten. Fijn om geregeld iets van jullie op FB te lezen.

 5. hanne 30 januari, 2019 at 16:09 - Reply

  Wij skipten het snorkelen, maar genoten wel van het kijken naar vissen aan de raampjes (net Aquatopia, maar dan gratis). We namen wel ons zwemgerief mee en genoten van een namiddagje zwemmen in het zwembad dat ook op de site gelegen is. En kunnen iedereen alleen maar aanraden om er een uitstap te gaan doen.

 6. Kathia Vanwynsberghe 30 januari, 2019 at 16:20 - Reply

  Ik heb nog nooit gereserveerd maar wellicht wel nodig in het weekend. Het mijnmuseum is ook interessant en tijdens het weekend zijn er extra rondleidingen.
  Ook fijn : de moskee en Turks eten.
  Prachtige omgeving om uren te fietsen.
  Soit je kunt makkelijk een paar dagen vullen daar !

  • Annelyse 31 januari, 2019 at 20:03

   Amai … dat vraagt voor een weekend be-mine. Niet reserveren dat durfde ik niet, maar misschien was het wel gelukt (al deden we dit in de kerstvakantie … het was niet overdreven druk)

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.