Sinds ik begon met minimaliseren zijn we ook gestopt met verjaardagskado’s te geven, enfin .. we geven geen spullen meer, maar wel ervaringen (dikwijls in de vorm van een verrassing)

Voor Bjeurn plande ik een dagje B-mine, in de voormiddag zouden we daar gaan klimmen en in de namiddag snorkelen tussen vissen.
Het geheim bewaren is niet volledig gelukt, want ik had op voorhand aan de kinderen verteld wat we zouden doen en Vic had blijkbaar zoveel schrik dat -toen we aan tafel wat geheimzinnig tegen Bjeun aan het doen waren- hij er ineens uit floepte “Mama, daar gaan toch geen haaien tussen zitten?

Enfin … misschien goed dat Vic zich versproken had want toen we in de auto naar B-mine zaten, vroeg Bjeurn ineens “We gaan toch niets doen waar ik mijn lenzen voor nodig heb hé?”
Doeme … tochwel !!! Gelukkig is Beringen zo klein dat je het centrum kan binnenrijden en tot op 20m van het kruidvat kan rijden. Dat issue was gelukkig snel opgelost.

In de voormiddag gingen we klimmen in de klimzaal Alpamayo. We zijn tegenwoordig in de ban van het klimmen en we hebben al enkele zalen gedaan, maar deze was toch wel de meest impressionante die ik ooit zag. Een grote boulderzaal, de hoogste klimmuur waar ik ooit boven geraakte (18m) een gezellige bar … maar vooral de bewaring van de authentieke elementen was magnifiek.
Het grappige was, dat een ex-collega mij een tijdje geleden deze klimzaal aanraadde … en 3 keer raden wie ik daar tegenkwam … diezelfde ex-collega die ik al in een vijftal jaar niet meer gezien had. Kei tof ook … want we kregen er een kleine training boulderen van hem gratis bovenop.

In de namiddag was het tijd voor de iets exotischere activiteit, snorkelen tussen vissen. Een tijdspanne van 2 uur kregen we hiervoor en dat was net voldoende. Plezant … zeer zeker, het is iedereen goed meegevallen. Nog spectaculairder dan ik had gedacht. Want er waren wel héél veel vissen en die zwommen wel héél dichtbij, verschieten soms ook als je ineens oog in oog staat (drijft, zwemt) met zo een vis. En ook wel grappig als je ineens iets glibberig in je hand voelt.

Onder ons zaten de duikers, in het bad waren ook wat autowrakken en bouwsels en aan de kant zat zelf een zeemeermin … er is blijkbaar ook een zeemeerminnenclub.

Na het zwemmen bezochten we nog even de avonturenberg, waar de kinderen zich uitleefden en we de mountainbikers in de gaten hielden.

Plezante locatie B-mine … voor mij was alles een dikke aanrader en een reden om tot in Beringen te trekken (vergeet wel je lenzen niet)

Praktisch

 • klimzaal Alpamayo 
  • reserveren is niet nodig
  • klimmen kost €10 (+€3 voor schoenen)
  • De bar heeft een beperkte eetkaart (croque monsieurs en soep)
 • Snorkelen bij Todi
  • zeker (online) reserveren
  • snorkelen kost €15
  • Er is ook een brasserie (geen idee van het aanbod
 • De avonturenberg
  • gratis en een must om eens tot boven te wandelen