Appel Yoghurttaart

2019-02-04T23:29:54+00:00januari 31st, 2019|Categories: Lifestyle|Tags: , , , , |18 Comments

Ongelooflijk hoe de tijd vliegt. Deze appel yoghurttaart staat al bijna 10 jaar op de blog en verdient een update. Dit is de succestaart van mijn schoonmoeder en ondertussen ook van mij. Gemakkelijk om te maken, gezond (woorden van mijn schoonmama, niet van mij) en altijd nen topper.

Liv vraagt regelmatig aan de mamie om hem te bakken voor haar verjaardag, zoals hierboven toen ze 10 werd. En ik grijp regelmatig terug naar dit recept (zoals vandaag) als ik taart moet maken en als het snel en stressloos moet gaan.

 

Appel Yoghurttaart 
De hoeveelheden zijn voldoende om een ronde vorm tot diameter 32cm te vullen, als je een in een grote ovenplaat wil bakken (zoals mijn schoonmama altijd doet) dan verdubbel je de hoeveelheden
 
  • 300g zelfrijzende bloem
  • 1 koffielepel bakpoeder 
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 2 kopjes (200g) fijne suiker
  • 3 eieren
  • 1/3 kopje (50ml) olie
  • 0,25 l yoghurt (mager of vol, gaat beide)
  • 4 appels

 

  1. Schil 3 appels en snijdt in blokjes (laat 1 appel over voor straks)
  2. Meng de bloem met het bakpoeder, de vanillesuiker, suiker, eieren, olie, yoghurt tot een gladde massa.
  3. Voeg de blokjes appel toe en meng onder het beslag.
  4. Vet de bakvorm in en stort het beslag in de vorm.
  5. Versier de taart met het versneden vruchtvlees van de 4e appel.
  6. Bak de taart 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
  7. Zet de oven uit en laat de taart nog 10 minuten staan

Appel Yoghurttaart

18 Comments

  1. Lichtindeduisternis 27 juli, 2009 at 23:19 - Reply

    Ziet er heerlijk uit. En een recept op maat van mijn kinderen. Ik zal ze morgen eens aan het werk zetten als ze zich vervelen…

  2. an 28 juli, 2009 at 16:18 - Reply

    hey, misschien een stomme vraag, maar wat voor olie gebruik je hier best voor?

  3. Annelyse 28 juli, 2009 at 23:06 - Reply

    Ik heb olijfolie gebruikt en ’t was héél lekker.

  4. Lichtindeduisternis 28 juli, 2009 at 23:16 - Reply

    Mijn dochters (8 en 6 jaar) hebben de taart vandaag alleen gemaakt. Dus echt geen moeilijk recept. En het resultaat was superlekker. Ze hebben maïskiemolie gebruikt. Daarmee lukt het dus ook.

  5. Annelyse 28 juli, 2009 at 23:44 - Reply

    En daarmee wordt mijn handelskenmerk weer bevestigd. Al mijn recepten zijn POEPsimpel (en héél lekker ook natuurlijk, want voor minder doen we ’t niet)

  6. an 29 juli, 2009 at 08:26 - Reply

    ok bedankt, ik weet wat ik straks ga doen …

  7. Jillie 22 januari, 2011 at 15:40 - Reply

    Ik heb vanmiddag deze taart ook gemaakt. Misschien heb ik iets verkeerd gedaan, maar nadat ik ‘m uit de oven haalde (precies de tijden en aantal graden zoals in recept vermeld) was hij echt nog niet gaar.
    Ik heb nu weer zo’n 20 minuten in de oven gehad, op 150 graden. Hoop dat ‘ie dan wel goed is :).
    Kan iemand mij vertellen wat de oorzaak zou kunnen zijn?
    Ik kan zelf maar één ding bedenken dat van invloed zou kunnen zijn, namelijk dat er ong. 10-20 ml. teveel yoghurt in kan zitten. Zou dat de oorzaak kunnen zijn?

  8. Annelyse 22 januari, 2011 at 21:46 - Reply

    den enen oven is den andere niet zeker. Ik heb dat dikwijls voor dat de dingen bij mij langer in de oven moeten als in het recept. Den truuk van de priem (als je in de taart prikt en er blijft geen deeg aan hangen, dan is hij goed)helpt daarvoor prima.
    Kwa hoeveelheden klopt dit recept echter zeker wel. want ’t is nen hit hier en dus al veel gemaakt

  9. Jillie 24 januari, 2011 at 13:47 - Reply

    Okay, de truc van de priem ken ik :) Heb ik nl. ook gebruikt.
    Ik denk dat ik de hoeveelheden niet helemaal goed had in m’n baksel:D.
    Uiteindelijk was hij nog steeds niet helemaal ‘doorbakken’, maar hij smaakte goed. Dat was iedereen met me eens.
    Dus bedankt voor het recept!

  10. Sylvia 26 november, 2011 at 20:10 - Reply

    Dit is denk ik m’n favoriet ;)

  11. Sam 5 januari, 2012 at 19:51 - Reply

    Ziet er echt lekker uit

    Mischien een stomme vraag maar hoeveel is 1/3 kopje??

  12. Annelyse 5 januari, 2012 at 22:44 - Reply

    @Sam: speciaal voor u gegoogled. 1 kopje is 0,237 liter ;-)

  13. Maria 24 december, 2015 at 12:53 - Reply

    Beste Annnelyse. Ik heb een grote fout begaan, ik heb 1/3 van suiker , zout gevoegd. Nu zit ik met mijn beslag met 1/3 zout in. Had dubbele ingredienten gebruikt. Kan ik het nog redden?

    • Annelyse 25 december, 2015 at 07:36

      Oei oei … als je 1/3e zout in je beslag hebt …. dan is het verloren. Jammer

  14. Kaat 3 februari, 2019 at 19:11 - Reply

    Enig idee hoe groot je bakvorm is ? Ik wil eentje bakken voor 2 tot 4 personen. Dan kan ik de verhoudingen aanpassen. Morgen een jarige, dus ik zie dat helemaal zitten !
    Dankjewel !

    • Annelyse 4 februari, 2019 at 00:16

      De hoeveelheden zijn voldoende om een ronde vorm tot diameter 32cm te vullen, als je een in een grote ovenplaat wil bakken (zoals mijn schoonmama altijd doet) dan verdubbel je de hoeveelheden

      ja hoor … staat zelfs bij het recept ;-)
      ik heb met deze taart toch 15 man van minimum 1 stukje kunnen voorzien … dus ruim genoeg !!! Mijn schoonmoeder vriest de taart soms in als ze teveel heeft trouwens, en dan warmt ze die daarna in de microgolfoven terug op.

  15. Marjan 4 februari, 2019 at 12:33 - Reply

    Gemaakt (of laten maken door de tienerdochter) en goedgekeurd 🙂

    • Annelyse 4 februari, 2019 at 23:23

      Kei goed … wat bewijst dat het een zeer eenvoudig recept is (wat eigenlijk geen relevante opmerking is, want ik ken je dochter helemaal niet)

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.