Ik wist niet dat ik mijn kinders tot zulke preutse mensjes heb opgevoed. Ze vonden alle piemels in Firenze maar niets.

Firenze was guur … en dan bedoel ik het weer … regen en veel wind, waardoor we de hele namiddag koud hebben geleden. En waardoor we veel tijd op café, winkels en weer op restaurant hebben doorgebracht. Niet goed voor het budget … maar als je enkel een tent hebt om in te schuilen, kan het wel deugd doen.

Toch kon ik deze renaissancestad wel apprecieren, we deden geen complete citytrip maar wat we zagen was prachtig. 

  

Ik ben helemaal zot van de duomo Santa Maria del Fiore.

   

En ook de Ponte Vecchio was tof (een brug volgebouwd, met wat nu juwelenwinkels zijn) 

Toen we terug aankwamen op de camping zagen we trouwens dat onze was binnengehaald was … we hebben het deze keer getroffen met onze buren, het gebeurt niet veel (maar wel soms gelukkig) dat we leuke contacten leggen op campings.  

Hier hebben we onze Deense buren in een zelf-ingerichtte caravan, een tof Vlaams koppel met mobilhome en een Duits gezin met Italiaans Croatische roots in een oude camper, die je al vintage mag noemen. Om het met deze laatste hun woorden te zeggen “Mainly we just meet old people”.

Dat dekt niet volledig de lading, maar het is wel waar dat het niet vaak voorkomt dat we andere gezinnen ontmoeten, en voor de kinderen zijn gezinnen natuurlijk leuker. Maar we merken ook dat we meestal nauwelijks aansluiting vinden bij de andere mensen op de campings, dat er weinig interesse is naar ons toe. Anderzijds bevestigen de uitzonderingen de regel, we hebben deze reis ook al veel toffe mensen ontmoet, zowel jong als oud(er).