Afstand 56km – Hoogtemeters 436 – Bestemming Firenze (Italië) – Overnachting Camping Firenze

Na meer dan klokje rond te slapen was ik weer helemaal ok, nog 1 dag fietsen en dan 2 rustdagen in Firenze  … goede vooruitzichten dus.

De Eurovelo bleek een teleurstelling … laten we zeggen dat er nog wat werk aan is … bergen die niet nodig blijken en paden die zo weinig gebruikt worden dat ze helemaal overwoekerd zijn met planten en overhangende bomen. Dit is niet enkel moeilijk fietsen maar er is ook de onzekerheid, gaat het pad straks niet ergens gewoon stoppen. Wij speelden op veilig en kozen de baan.
Firenze is een stad die mee mag op het lijstje ban steden waar je aangenaam kan binnenfietsen.

 

De camping stelt niet veel voor … geen picknickbanken, geen speeltuin of andere dingen die ons een meerwaarde bieden. Tevens is het een van de duurste camlings van deze reis, zo zien we maar weer dat prijs en kwaliteit niet altijd samenhangen. Maar de buren maken veel goed, we ontmoetten Maria, Morten en Max, een tof Deens gezin. Zij reizen halftijds terwijl ze werken aan hun youtubekanaal.

’s avons gingen we naar de pizzeria, we vonden dat we dat verdiend hadden. Daar leerden we weer een leuk Italiaans gezin kennen, zo blijkt maar weer dat ook Noord-Italianen tof zijn, zelfs als we incognito zijn (zonder onze speciale fietsen)