Afstand 64 km – Hoogtemeters 226 – Bestemming Saumur (Frankrijk) – Overnachting Camping Ile d’Offard – Saumur

We konden de camping niet verlaten zonder een foto van de eerste pino die we onderweg tegenkwamen, en zonder afscheid te nemen van onze nieuwe vrienden natuurlijk.

We volgden de Loire-route en haalden herinneringen op aan het jaar voordien dat we deze ook fietsten. Jammer genoeg was dit net het gedeelte waar Liv een zware val maakte en werd ook dit terug opgerakeld. 

Ondertussen zijn we in deze reis 2 maand verder en zijn er nog geen zware vallen gebeurd, kiezen voor tandems was een goede keuze op vlak van veiligheid.

Bij het hennepveld, dat we eerst roken en dan pas zagen, deden we even fotoshoot. Nu weten de kinderen ook meteen hoe cannabis ruikt.

De hele rit vertelde ik over Harry Potter. De kinderen vonden Harry Potter na het tweede boek te eng, maar dat wil niet zeggen dat ze helemaal afgehaakt zijn. Ik blijf met veel enthousiasme verder lezen en vertel het verhaal dan uitgebreid aan de andere drie … iedereen content.

Op de route verschoten we van het grote aantal fietsers dat we tegenkwamen. Precies of het nu drukker is dan verleden jaar in juli.


Kamperen deden we in een camping die we vorig jaar ook aandeden.  De camping met het mooiste zwembad tot nu toe … helaas onfotografeerbaar wegens de zon. Maar beeld je bergen met een kasteel in aan de andere kant van het zwembad.

Jammer genoeg voor de kinderen zijn ze wegens lopen, duwen, trekken, ruzie maken en vooral niet luisteren in het zwembad gestraft, morgen wordt het een een camping zonder zwembad. Het leven is al minder mooi geweest zonder straf.

De camping zit ook nog behoorlijk vol. Je zou niet zeggen dat het hoogseizoen voorbij is, alleen zijn het nu de gepensioneerden die bommekes doen in het water.

Aan de trekkerskeuken leerden we een Australisch koppel fietsers,  een cyclist uit Marseille en een Amerikaans koppel kennen. Met elk hun verhalen en ervaringen, zo kan je in Zuid-Korea blijkbaar goed fietsen, alsook in Japan en Bjeurn en ik zijn helemaal enthousiast gemaakt voor een kampeer- en kanotocht. Ook bestaan er blijkbar vliegtuigtickets waarmee je een jaar de wereld kan rondvliegen (zolang je maar steeds Oostelijker of Westelijker gaat, je kan dus niet telkens heen en terug vliegen) voor een richtprijs van 7500 dollar voor 2 personen. 

Nog veel te doen dus !!!