10.000 stappen per dag

2017-10-24T22:38:26+00:00mei 11th, 2016|Categories: Uncategorized|Tags: , , , , |12 Comments
tunneltje onder de autostrade
Sinds een maand ga ik door het leven met een activity tracker om mijn pols en de resultaten waren voor mij toch wel verrassend.

Wat wordt aangeraden?

Voor volwassenen wordt er aangeraden om 10 000 stappen per dag te zetten, dit komt overeen met een 7km.

Wat was het resultaat?

Ik beschouw mezelf als sportief tot héél sportief. Ik was dus ook wel heel erg verbaasd, dat ik op een dag dat ik gewoon ga werken en niet sport (marathondip) daar bijlange niet aan kom, soms zelfs nog niet eens aan de helft … schandalig.
Ineens geloof ik alles wat ze zeggen … “dat zitten het nieuwe roken is”. De enige passen die ik op zo’n werkdag zet, zijn van mijn bed naar de badkamer, naar de keuken en de auto, van de auto naar het werk, soms eens naar een vergaderzaal of het koffiemachien en dan terug naar huis. Waarop ik me begeef naar de keuken, de zetel, de badkamer en het bed.
Héél confronterend … en dan durfde ik soms meestal nog de lift te nemen (ik moet maar 2 verdiepen naar omhoog) of te klagen dat mijn auto te ver geparkeerd stond.
Wat me dan wel opvalt is dat op een actieve dag … citytrippen, …. gemakkelijk het dubbele gehaald kan worden en dat 10 000 stappen zetten helemaal niet moeilijk is … maar dus wel op werkdagen (de nadelen van een zittend beroep)
Ik gaf de stappenteller ook eens mee aan de dochter en die stapt betrekkelijk meer, zij kwam met gemak aan 18 000 stappen.

Wat doe ik eraan?

Niet bij de pakken blijven zitten, maar actie
 • ’s avonds al eens een wandeling maken het gezin
 • En niet alleen ’s avonds, maar ook op vrije dagen wagen we ons weer eens aan geocachetochten.
 • Opnieuw gaan lopen … gelukkig ben ik een loopster … al is het tegenwoordig wel eentje met een marathondip … dit was echter een motivatie om terug te beginnen. Maar gezapig hé, de boog moet niet altijd gespannen staan, 5 km aan een traag tempo volstaan ruimschoots om aan mijn dagtotaal te komen.
 • Ik ga terug met de fiets naar het werk, en als ik met de wagen ga parkeer mijn auto nu sowieso achteraan op de parking. Zo ver is dat niet, maar als ik dan zie hoe belachelijk weinig stappen ik soms doe, dan is elk beetje meegenomen.
 • Ik ban de lift, en ben zelfs dankbaar dat die trap extra stappen oplevert.
 • ’s middags doe ik al eens een wandeling, in plaats van in de refter te eten. Ik werk niet echt in de meest landelijke buurt, maar eens ik het tunneltje onder de autostrade door ben en het geluid van het verkeer weg denk, dan gaat het wel.
 • Korte afstanden tot een kilometer doe ik te voet in plaats van met de fiets.
 • Ik heb enkele “challenges” lopen met vrienden via mijn activity tracker, maar de belangrijkste uitdaging is die met mezelf. Zo probeer ik er een erezaak van te maken om mijn dagelijkse doel van 10.000 stappen te behalen, en afgelopen 2 weken lukte dat op 2 dagen na.

Zeer motiverend dus, een activity tracker, ik had het niet verwacht maar ik blijk serieus verhangen aan dat ding. En mijn gezondheid vaart er alleen maar wel bij.

12 Comments

 1. gerhildemaakt 12 mei, 2016 at 07:12 - Reply

  Ik droeg als student een stappenteller en dat heeft mij ook altijd goed gemotiveerd om voldoende te stappen. Ik probeerde het vorig jaar nog eens, maar die teller bleek niet goed te werken en dat werkt totaal niet motiverend. Ik heb ook al aan een activity tracker gedacht (zeker nu ik net van werk veranderd ben en niet meer dagelijks twee uur elektrisch fiets), maar ik draag nooit armbanden en heb niet veel zin om altijd aan iedereen uit te leggen wat dat is.

  • Annelyse 12 mei, 2016 at 07:22

   Tot mijn grote verbazing heeft nog niemand me gevraagd wat dat is … ik denk omdat de mijne wat op een horloge lijkt.

 2. Sarah 12 mei, 2016 at 08:26 - Reply

  Tof hé zo’n activity tracker! Ben ook blij met de mijne. :-) Verrassend hoe weinig stappen je op een dag zet hé als je een zittend beroep hebt. Was er ook van verbaasd! Moest ik niet met Mica gaan wandelen zou ik ook niet aan de 10.000 stappen komen…

 3. Saskia 12 mei, 2016 at 11:18 - Reply

  Nu weten we waarom het hier zo stil was op de blog: je was gaan wandelen :)

  • Annelyse 13 mei, 2016 at 20:42

   voila :-)

 4. Annelies 12 mei, 2016 at 11:57 - Reply

  Welke tracker draag je?

  • Annelyse 13 mei, 2016 at 19:50

   awel, ik schrijf er net een blogpost over

 5. misssexandthecity 12 mei, 2016 at 19:01 - Reply

  Heb daar ook al over getwijfeld om er ene aan te schaffen,…..ook zittend beroep en ik vrees dat ik er nog geen 2000 haal als ik met de wagen ga werken. En aangezien ik van het roken af ben, moet het zitten geen nieuwe verslaving worden. :-)

 6. Liese 14 mei, 2016 at 19:59 - Reply

  Mijn lief draagt zo’n polar loop, hij is er ook redelijk verknocht aan

 7. jessie 19 mei, 2016 at 21:46 - Reply

  Ik ben ook nog altijd super content (ik blogde er paar maand geleden ook over). Goeie motivatie hier!!

 8. Le petit requin 9 juni, 2016 at 20:32 - Reply

  Super dat het zo’n effect heeft! En best wel herkenbaar: ik hou het sinds kort ook bij en hoewel ik het de meeste dagen vrij makkelijk haal, is het op andere dagen toch triestig gesteld. Als ik iets anders van sport doe, trek ik er mij niets van aan, maar anders werkt het toch wel vaak als motivatie :-)

  • Annelyse 10 juni, 2016 at 10:58

   soms durf ik ook gewoon niet op het knopje duwen ;-)

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.